Αποκάλυψη Gemballa Marsien, με DNA από την Porsche

Εμπνευσμένη από την Porsche 959 Paris-Dakar και βασισμένη στην Porsche 911 Turbo S, η off road Marsien είναι έτοιμη να παραχθεί σε μόλις 40 αντίτυπα

Αποκάλυψη Gemballa Marsien, με DNA από την Porsche

Εμπνευσμένη από την Porsche 959 Paris-Dakar και βασισμένη στην Porsche 911 Turbo S, η off road Marsien είναι έτοιμη να παραχθεί σε μόλις 40 αντίτυπα

Μέχρι τώρα τη γνωρίζαμε με την κωδική ονομασία Project Sandbox, από σήμερα λέγεται Marsien και εγκαινιάζει μια νέα κατηγορία στα supercars με τις δυνατότητες της εντός και εκτός δρόμου.

Από το τοπίο της ερήμου Al Faya στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την κόκκινη άμμο και τους βράχους, όπου έγιναν οι δοκιμές εξέλιξης, εμπνεύστηκε το όνομα για το πρώτο του δημιούργημα ο Marc Philipp Gembala, ιδιοκτήτης της εταιρίας. «Η εικόνα και η αίσθηση θύμιζε τον πλανήτη Άρη και σε συνδυασμό με το φουτουριστικό σχεδιασμό και τις off road ικανότητες του αυτοκινήτου, δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε ένα όνομα που να του ταιριάζει περισσότερο»

Η Marsien έχει στο DNA της έμπνευση από την Porsche  959 Paris-Dakar της δεκαετίας του ’80, αλλά χρησιμοποιεί ως βάση την πλατφόρμα της νέας Porsche 992 Turbo S, με το σύγχρονο σύστημα τετρακίνησης που καλύπτει τις έντονες και εκτός δρόμου απαιτήσεις του μοντέλου.

Εξωτικά… υλικά

Κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανθρακονήματα, το αμάξωμα του Marsien αποτελείται από κομμάτια που παράγονται σε γερμανικό εργοστάσιο με εξειδίκευση στο είδος, το οποίο προμηθεύει επίσης κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες και πολλές ομάδες της Formula 1.

Το Marsien αντλεί τη δύναμη του από τον 6κύλινδρο κινητήρα της Porsche 911 Turbo S που με παρεμβάσεις από την RUF Automobile αποδίδει περισσότερους από 750 ίππους και ροπή 930 Nm. Σύμφωνα με την εταιρία η μέγιστη ταχύτητα του Marsien σε ασφάλτινη διαμόρφωση είναι 330 χλμ./ώρα και φτάνει, με χρήση ελαστικών για άσφαλτο, τα 100 χλμ από στάση σε 2,6 δευτερόλεπτα.

«Παρά τα τεράστια αποθέματα ισχύος, ο κινητήρας συμμορφώνεται με τους τελευταίους κανονισμούς εκπομπών ρίπων EURO 6 και υπόκειται στις αυστηρότερες δοκιμές WLTP και RDE»,  εξηγεί ο Moritz Renner, τεχνικός διευθυντής της Mark Philipp Gemballa.

Διαστημική… τιμή

Το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη PDK της Porsche έχει αναβαθμιστεί και προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις ώστε η μεγάλη ισχύς να φτάνει και στους τέσσερις τροχούς χωρίς απώλειες. Μια καινούρια εξάτμιση από τιτάνιο κατασκευάστηκε από την Akrapovic ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, με στόχο τον υπέροχο ήχο, το χαμηλό βάρος και την αύξηση της ισχύος.

Με ένα χειριστήριο πάνω στο τιμόνι ο οδηγός επιλέγει drive mode και το αυτοκίνητο προσαρμόζει αυτόματα την ανάρτηση, τη χαρτογράφηση του κινητήρα και το ύψος του από το έδαφος.

Το κόστος της Marsien ξεκινά από τις 495.000 ευρώ και δεν περιλαμβάνει φόρους, μεταφορές και το βασικό: το κόστος της Porsche 992 Turbo S πάνω στην οποία θα «χτιστεί» το extreme off road supercar.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!