Μία πρώτη γεύση από τη μορφή του Volvo ES90

Η Volvo έχει ξεκινήσει την εξέλιξη ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού executive sedan και οι αποκλειστικές εικόνες μας δείχνουν πώς θα μπορούσε να είναι.

Μία πρώτη γεύση από τη μορφή του Volvo ES90

Η Volvo έχει ξεκινήσει την εξέλιξη ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού executive sedan και οι αποκλειστικές εικόνες μας δείχνουν πώς θα μπορούσε να είναι.

Η Volvo ετοιμάζεται να λανσάρει έναν αμιγώς ηλεκτρικό διάδοχο του sedan S90 αργότερα φέτος. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, αναμένεται ότι το νέο αυτοκίνητο θα ονομάζεται ES90, ακολουθώντας τη γραμμή που ξεκίνησε η σουηδική μάρκα με τα ηλεκτρικά SUV EX90 και EX30. Οι αποκλειστικές εικόνες μας δίνουν μια προεπισκόπηση για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το νέο μοντέλο.

Χρησιμοποιεί μια παρόμοια σχεδιαστική γλώσσα με τα υφιστάμενα ηλεκτρικά μοντέλα της Volvo, και αναμένεται ότι το ES90 θα κληρονομήσει επίσης ένα τολμηρό σύνολο φωτιστικών σωμάτων LED τύπου «Σφυριού του Θορ».

Το ES90 θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα SPA2 με το EX90, και θα έχει μήκος σχεδόν πέντε μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι θα βρίσκεται μεταξύ του παλιού S90 και της έκδοσης με μακρύ μεταξόνιο του ίδιου αυτοκινήτου, η οποία δεν κυκλοφορεί στην Ευρώπη.

Ωστόσο, λόγω της ειδικής ηλεκτρικής πλατφόρμας του νέου μοντέλου, μπορούμε να περιμένουμε ότι ο χώρος στα πίσω καθίσματα του ES90 θα ξεπεράσει αυτόν που προσέφερε ο προκάτοχός του, επιτρέποντας την υιοθέτηση μιας κεκλιμένης, πιο αεροδυναμικής γραμμής οροφής.

Volvo ES90

Το ES90 πιθανότατα θα λανσαριστεί με μόνο μία μπαταρία 107 kWh και δύο ηλεκτροκινητήρες για τετρακίνηση. Το κομψό σχήμα του ES90 θα μπορούσε να αποφέρει αυτονομία 640 χλμ. ή και περισσότερων, με τα μεταγενέστερα μοντέλα με μονό κινητήρα να προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη απόδοση.

Οι ανταγωνιστές του ES90 περιλαμβάνουν την BMW i5 και τη Mercedes EQE, καθώς και το επερχόμενο Audi A6 e-tron. Μια έκδοση station wagon του ES90, που πιθανώς θα ονομάζεται EV90, θα ενταχθεί στη γκάμα αργότερα, προσφέροντας τις ίδιες προδιαγραφές, αλλά με μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Η παραγωγή του ES90 αναμένεται να ξεκινήσει το 2025.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!