Με το Jaecoo J7 θα έρθει η premium κινεζική μάρκα στην Ευρώπη

H Jaecoo, θυγατρική μάρκα της Chery, θα αποτελεί μια εναλλακτική λύση υψηλής ποιότητας για τις premium μάρκες της Ευρώπης.

Με το Jaecoo J7 θα έρθει η premium κινεζική μάρκα στην Ευρώπη

H Jaecoo, θυγατρική μάρκα της Chery, θα αποτελεί μια εναλλακτική λύση υψηλής ποιότητας για τις premium μάρκες της Ευρώπης.

Η Jaecoo ανακοίνωσε ότι θα εισέλθει στην αγορά της Ευρώπης το καλοκαίρι του 2024, ξεκινώντας με το SUV J7. Στοχεύοντας να ανταγωνιστεί τις Mercedes, Audi και BMW, η Jaecoo θα δώσει έμφαση στην εσωτερική τεχνολογία με υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Η κινεζική εταιρεία Chery ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η θυγατρική «mainstream» μάρκα της Omoda θα ξεκινήσει τις πωλήσεις στις αρχές του 2024 με το SUV 5. Η Jaecoo θα τοποθετηθεί ως μια premium -και κατά συνέπεια πιο ακριβή- μάρκα σε σχέση με τα αδέρφια της, κάτι αντίστοιχο δηλαδή των Toyota και Lexus ή των Citroen και DS.

Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν η Omoda και η Jaecoo θα λειτουργήσουν με κοινές αντιπροσωπείες. Όσο για το J7, θα έρθει ως SUV μεγέθους Audi Q3. Η Jaecoo θα λανσάρει το J7 ως plug-in υβριδικό, το οποίο αναμένουμε να διαθέτει 4κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική ισχύ 200 ίππων και ροπή 290 Nm. Η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί 8 δευτερόλεπτα. Η Jaecoo αναφέρει ότι το J7 προσφέρει «μια οδηγική εμπειρία που είναι ικανή σε όλα τα εδάφη και εκλεπτυσμένη».

Όσον αφορά τη σχεδίαση, το J7 έχει επιβλητική στάση με ογκώδη μάσκα. Υπάρχουν μικρά ορθογώνια φωτιστικά σώματα και μια σειρά από προβολείς ομίχλης εκατέρωθεν της μάσκας. Οι ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών είναι στάνταρ, οι σκουρόχρωμες κολόνες δίνουν ένα εφέ αιωρούμενης οροφής, και στο πίσω μέρος υπάρχει μια μπάρα φώτων σε όλο το πλάτος με καρό σχέδιο πίσω φώτων. Κάθεται επίσης αρκετά ψηλά, με απόσταση από το έδαφος 200 χλστ.

Το εσωτερικό είναι αρκετά μινιμαλιστικό, με τις περισσότερες λειτουργίες του αυτοκινήτου να λειτουργούν από την τεράστια οθόνη 14,8″ μαζί με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25″. Η Jaecoo δημιούργησε καινούργιο head-up display για το J7 και υπάρχει πανοραμική απεικόνιση 540 μοιρών για να βοηθάει στο παρκάρισμα σε στενές θέσεις.

Το J7 διαθέτει επίσης θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα καθώς και έναν χώρο ψύξης κάτω από το κεντρικό υποβραχιόνιο. Μία ηλεκτρική θύρα χώρου αποσκευών, που λειτουργεί χωρίς κλειδί, μια τεράστια πανοραμική ηλιοροφή, παράθυρα χωρίς πλαίσιο και αμέτρητα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού συμβάλλουν στην ενίσχυση της premium ελκυστικότητας του J7.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!