Xiaomi SU7: Το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας

Η κινεζική Xiaomi θα κάνει το ντεμπούτο της στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας με το ηλεκτρικό sedan SU7, που θα κυκλοφορήσει με μέγιστη ισχύ 673 ίππων.

Xiaomi SU7: Το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας

Η κινεζική Xiaomi θα κάνει το ντεμπούτο της στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας με το ηλεκτρικό sedan SU7, που θα κυκλοφορήσει με μέγιστη ισχύ 673 ίππων.

Η κινεζική εταιρεία Xiaomi, πιο γνωστή για τα value for money smartphone που παράγει, κάνει το ντεμπούτο της στην αυκινητοβιομηχανία παρουσιάζοντας το πρώτο της μοντέλο: το αμιγώς ηλεκτρικό -φυσικά- sedan SU7, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει αντίπαλο του Tesla Model 3.

Γνωστό προηγουμένως με την κωδική ονομασία MS11, το compact ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί έπειτα από σύμβαση με την BAIC (Beijing Automotive Industry Holding Co Ltd, ιδιοκτήτρια εταιρεία της MG) και δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα. Αλλά όπως κάθε αυτοκίνητο που προορίζεται για την κινεζική αγορά, το SU7 έχει αποκαλυφθεί από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών της Κίνας (MIIT), το οποίο δημοσίευσε μια επιλογή εικόνων και μια πλειάδα τεχνικών δεδομένων.

Αυτές οι εικόνες αποκαλύπτουν ένα όμορφο sedan που μοιάζει αρκετά στην Porsche Taycan. Το δελτίο δεδομένων του MIIT δεν αποκαλύπτει τα πάντα για το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi, αλλά μας λέει ότι έχει μεταξόνιο 3 μέτρων, το οποίο είναι αντίστοιχο με αυτό του Hyundai Ioniq 5 και πολύ μεγαλύτερο από τα 2,875 μ. του Tesla Model 3.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν τροχούς 19 ή 20 ιντσών και μπορούν επίσης να παραγγείλουν ένα αυτοκίνητο με αισθητήρα Lidar που βρίσκεται πίσω από το παρμπρίζ και παρέχει προηγμένες λειτουργίες υποβοήθησης του οδηγού. Αναμένεται να υπάρχουν τρία επίπεδα εξοπλισμού: SU7, SU7 Pro και SU7 Max όταν ξεκινήσουν οι πωλήσεις αργότερα φέτος, ενώ ορισμένες εκδόσεις θα διαθέτουν ενεργή πίσω αεροτομή.

Το βασικό σύστημα κίνησης διαθέτει ένα μονό ηλεκτροκινητήρα 220 kW (299 ίππων) που μεταδίδει κίνηση στους πίσω τροχούς και η μέγιστη ταχύτητα θα αγγίζει τα 210 χλμ/ώρα. Η τετρακίνητη έκδοση θα προσφέρει μια τεράστια ισχύ 495 kW (673 ίππων) μέσω δύο μοτέρ (ένα στον κάθε άξονα), με μέγιστη ταχύτητα τα 265 χλμ/ώρα.

Προερχόμενο από μια εταιρεία smartphone, το SU7 θα παρέχει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα τηλεφώνου και αυτοκινήτου, με το λειτουργικό σύστημα HyperOS της Xiaomi, που εξελίχθηκε εσωτερικά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!