Toyota: 300 εκατ. αυτοκίνητα σε 88 χρόνια

Η Toyota ξεπέρασε ένα σημαντικό ορόσημο: αυτό της παραγωγής 300 εκατομμυρίων αυτοκινήτων μέσα σε 88 χρόνια.

Toyota: 300 εκατ. αυτοκίνητα σε 88 χρόνια

Η Toyota ξεπέρασε ένα σημαντικό ορόσημο: αυτό της παραγωγής 300 εκατομμυρίων αυτοκινήτων μέσα σε 88 χρόνια.

Η Toyota είναι ένας από τους τιτάνες της αυτοκινητοβιομηχανίας, κάτι που αποδεικνύεται και μέσω αριθμών, καθώς η ιαπωνική εταιρεία γιόρτασε ένα σημαντικό ορόσημο, δηλώνοντας με υπερηφάνεια ότι παράγει 300 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε 88 χρόνια.

Τον Αύγουστο του 1935, το φορτηγό Model G1 ήταν το πρώτο μοντέλο που βγήκε από τις πύλες του τμήματος παραγωγής αυτοκινήτων της Toyoda Automatic Loom Works, Ltd. (που είχε ιδρυθεί το 1926 και εξακολουθεί να κατασκευάζει αυτόματους αργαλειούς), το οποίο το 1937 μετατράπηκε σε Toyota Industries Corporation.

Από τα 300 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην ιστορία της Toyota, 180,52 εκατ. παρήχθησαν στην Ιαπωνία και 119,6 εκατομμύρια σε άλλες χώρες. Το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στη γκάμα της Toyota είναι η Corolla, με 53,4 εκατομμύρια μονάδες της να έχουν παραχθεί έως τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το compact μοντέλο, το οποίο βρίσκεται σήμερα στη 12η γενιά του, ξεπέρασε το ορόσημο των 50 εκατομμυρίων μονάδων παραγωγής το καλοκαίρι του 2021.

O Akio Toyoda, πρόεδρος της Toyota, δήλωσε: «Ο Kiichiro Toyoda είπε: “Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι κάτι που κάνουμε όλοι μαζί”. Νομίζω ότι αυτός ο αριθμός των 300 εκατομμυρίων αποτελεί απόδειξη της καθημερινής σκληρής δουλειάς, των συναδέλφων μας στην Toyota, των προμηθευτών και των εμπόρων μας, και όλων των πολλών άλλων ενδιαφερομένων, καθώς και όλων εκείνων πριν από εμάς».

«Αυτή η ιστορία δεν ξεκίνησε μόνο όταν κατασκεύασαν το πρώτο αυτοκίνητο. Τα ιδρυτικά μέλη προσπάθησαν επανειλημμένα και απέτυχαν, κατασκευάζοντας συνεχώς πρωτότυπα, και οι προσπάθειές τους οδήγησαν στη σημερινή Toyota. Η Toyota αντιμετώπισε τον κίνδυνο ξανά και ξανά μέχρι σήμερα. Κάθε φορά, αυτό που μας έσωσε είναι οι πελάτες που αγαπούν τα αυτοκίνητα της Toyota».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!