Project Sandbox: Ένα supercar για κάθε έδαφος

Ο Γερμανός Marc Philipp Gemballa σχεδίασε ένα αυτοκίνητο επιδόσεων που δε φοβάται να εγκαταλείψει την άσφαλτο

Project Sandbox: Ένα supercar για κάθε έδαφος

Ο Γερμανός Marc Philipp Gemballa σχεδίασε ένα αυτοκίνητο επιδόσεων που δε φοβάται να εγκαταλείψει την άσφαλτο

Η ιδέα πίσω από το Project Sandbox ήταν να δημιουργηθεί ένα υβρίδιο που θα συνδυάζει τις επιδόσεις και όλες τις ανέσεις για καθημερινές μετακινήσεις ενός σύγχρονου super sport αυτοκινήτου με τις ξεχωριστές δυνατότητες ενός off road, ώστε να επιτρέπει μια ολοκληρωμένα απόλυτη εμπειρία οδήγησης εντός και εκτός δρόμου.

Με τη νεοσύστατη εταιρεία «Marc Philipp Gemballa GmbH»  (που δεν σχετίζεται με την Gemballa GmbH), ο 27χρονος γιος του Uwe Gemballa είναι έτοιμος να παρουσιάσει το πρώτο του έργο μέσα στο 2021. Γεννημένος σε μια οικογένεια που λατρεύει το αυτοκίνητο, με κύριο αντικείμενο εργασίας τις βελτιώσεις των μοντέλων της Porsche, ο Marc Philipp ανέπτυξε το πάθος του για τα αυτοκίνητα από πολύ νωρίς. Μετά την ολοκλήρωση των επιχειρηματικών του σπουδών στο EBS University of Economics and Law, εργάστηκε στην αυτοκινητοβιομηχανία, σε εταιρίες όπως η Aston Martin, η Mercedes-Benz και η Porsche.

Έχει ζήσει την εποχή που η κατασκευή του ταχύτερου και ισχυρότερου αυτοκινήτου παραγωγής στον πλανήτη και η δημιουργία του επόμενου παγκόσμιου ρεκόρ στο Nürburgring ήταν απλώς η καθημερινότητα. Είδε όμως ότι η αγορά έχει αλλάξει και για να κάνει τη διαφορά δεν έπρεπε να φτιάξε άλλο ένα supercar, αλλά να βρει κάτι πολύ ξεχωριστό για τους πελάτες του.

Η MPG βλέπει μια νέα ευκαιρία στην αγορά με τη δημιουργία ειδικών οχημάτων σε μια μικρή γραμμή παραγωγής που θα διαθέτουν μια νέα, φρέσκια σχεδίαση, θα εστιάζουν στην τεχνολογία και θα αφήσουν στο παρελθόν την εποχή των βελτιώσεων των μοντέλων παραγωγής.

Χρειάστηκαν περισσότερα από δυο χρόνια σχεδίασης για να ετοιμαστεί το πρώτο μοντέλο του νεαρού επιχειρηματία: ένα υπερσύγχρονο αλλά διαχρονικό supercar σε περιορισμένα κομμάτια, που προσφέρει επιδόσεις, άνεση, πρακτικότητα μαζί με δυνατότητες εκτός δρόμου οδήγησης και απευθύνεται σε ξεχωριστούς ανθρώπους, υποστηρίζοντας τις ανάγκες τους για περιπέτεια με πινελιές από τεχνολογία αιχμής.

Για τη δημιουργία του μοντέλου, που προς το παρόν είναι γνωστό με το όνομα «Project Sandbox», έχουν συνεργαστεί ο σχεδιαστής Alan Derosier, η KW Automotive στις αναρτήσεις, η RUF Automobile και η VELA Performance στον κινητήρα, η Michelin στα ελαστικά, η Akrapovič στην εξάτμιση, και η KLK Motorsport στην αεροδυναμική.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!