Η μορφή του νέου supermini MG3

Το νέο MG3 θα ανταγωνιστεί τα Opel Corsa, Peugeot 208 και Renault Clio στην κατηγορία των supermini.

Η μορφή του νέου supermini MG3

Το νέο MG3 θα ανταγωνιστεί τα Opel Corsa, Peugeot 208 και Renault Clio στην κατηγορία των supermini.

Η MG διαθέτει πλούσια γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων συμπεριλαμβανομένης της εντυπωσιακής σπορ ανοιχτής ναυαρχίδας με τη μορφή του Cyberster, αλλά η αναγεννημένη βρετανική μάρκα δεν χάνει από τα μάτια της τα μοντέλα με γνώμονα την αξία που αποτέλεσαν το θεμέλιο της σύγχρονης επιστροφής της. Η επόμενη γενιά του supermini MG3 πρόκειται να αποκαλυφθεί σύντομα και θα γίνει, κατά πάσα πιθανότητα, ένα από τα φθηνότερα νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται στην Ευρώπη.

Το νέο μοντέλο στο μέγεθος του Opel Corsa δεν θα διαθέτει αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης όπως το νέο MG4, διατηρώντας αντ’ αυτού ένα σύστημα κίνησης εσωτερικής καύσης που αναμένεται να διαθέτει κάποιο επίπεδο ήπια υβριδικής τεχνολογίας.

Σχεδιασμένο κυρίως για να είναι αποδοτικό και χαμηλού κόστους, το νέο μοντέλο για το οποίο έχουν ήδη διαρρεύσει εικόνες ευρεσιτεχνίας, διαθέτει μια νέα σχεδίαση που εμπνέεται απευθείας από το Cybester Roadster. Μπορούμε να δούμε παρόμοια διαμορφωμένους προβολείς, χαρακτηριστικά αμαξώματος και μία μεγάλη γρίλια στο κάτω μέρος της μάσκας.

Σε αντίθεση με το ηλεκτροκίνητο Roadster, η μάσκα θα τροφοδοτεί αέρα έναν κινητήρα που αναμένουμε να είναι κοντά σε αυτόν του υπάρχοντος MG3, όσον αφορά τις προδιαγραφές. Αναμένεται να είναι ένας μικρός 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας με απόδοση περίπου 100 ίππων, σε συνδυασμό με ένα μηχανικό κιβώτιο ή ενδεχομένως ένα νέο αυτόματο κιβώτιο.

Αναμένεται να γίνουν χρήσιμες προσθήκες στην καμπίνα, η οποία θα έχει περισσότερη φινέτσα σε σύγκριση με το σημερινό MG3, με ολοκαίνουργια εσωτερική διαμόρφωση, που θα διαθέτει τις τελευταία ψηφιακά χαρακτηριστικά της MG, συμπεριλαμβανομένης ενδεχομένως της ίδιας οθόνης αφής 10,25 ιντσών που υπάρχει στο MG4.

Αναμένουμε ότι η τιμή του νέου μοντέλου θα κυμαίνεται σημαντικά χαμηλότερα από  ανταγωνιστών όπως το Opel Corsa, το Renault Clio ή το Peugeot 208, λειτουργώντας ως άμεσος αντίπαλος σε πραγματικά οικονομικά μοντέλα όπως το Dacia Sandero. Αναμένεται ότι το νέο MG3 θα κάνει επίσημο ντεμπούτο τους επόμενους μήνες, βοηθώντας την MG να διαγράψει μία δυναμική πορεία όσον αφορά τις πωλήσεις.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!