Εντοπίστηκε σε δοκιμές η BMW X2 M35i

Το δημοφιλές SUV της BMW, η X2, θα δεχθεί σημαντική ανανέωση αργότερα φέτος και ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε εντοπίστηκε σε δοκιμές εξέλιξης.

Εντοπίστηκε σε δοκιμές η BMW X2 M35i

Το δημοφιλές SUV της BMW, η X2, θα δεχθεί σημαντική ανανέωση αργότερα φέτος και ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε εντοπίστηκε σε δοκιμές εξέλιξης.

Η φαινομενικά ατελείωτη γκάμα νέων προϊόντων της BMW δεν δείχνει να κόβει ρυθμό, με το μικρότερο από τα fastback SUV της γερμανικής μάρκας, την X2, να είναι έτοιμη για μια πλήρη ανανέωση αργότερα φέτος. Αυτό το μοντέλο, που εντοπίστηκε σε δοκιμές εξέλιξης σε hot μορφή κορυφαίων προδιαγραφών M35i, θα ανταγωνιστεί τη Mercedes-AMG GLA 35 και το Volkswagen T-Roc R όταν καταφθάσει.

Χάρη στην X1 M35i που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, έχουμε πολλά στοιχεία όσον αφορά την τεχνική σύνθεση της νέας X2 M35i, ξεκινώντας από τον 4κύλινδρο 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα που αναμένεται να αποτελεί την καρδιά της. Αποδίδει 300 ίππους στις 5.750 σ.α.λ. και ροπή 400 Nm μεταξύ 2.000 σ.α.λ. και 4.500 σ.α.λ., τιμές που υπολείπονται ελάχιστα της υπάρχουσας X2 M35i, κυρίως λόγω των αυστηρότερων νόμων περί εκπομπών ρύπων που εφαρμόζονται στην Ευρώπη.

Η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, ενώ υλικό με χαρακτηριστικά όπως η πιο χαμηλή και σκληρή ανάρτηση με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, τα αναβαθμισμένα φρένα και η πιο άμεσo στην απόκριση τιμόνι αναμένεται να αναδείξουν το δυναμικό πακέτο.

Ωστόσο, όμως συμβαίνει και με την υφιστάμενη X2, το νέο μοντέλο αναμένεται να υιοθετήσει σε μεγάλο βαθμό επιθετικό σχεδιασμό, μέρος του οποίου μπορούμε ήδη να δούμε μέσα από το καμουφλάζ που έχει εφαρμοστεί σε αυτό το αυτοκίνητο δοκιμών. Άμεσα ορατός είναι ένας σχεδιασμός με περισσότερες ακμές στο εμπρός μέρος, που παραπέμπει στην τελευταία X6 με τις χαμηλές γρίλιες νεφρών. Μέσα σε αυτές, η X2 M35i φαίνεται να έχει ενσωματώσει οριζόντια πτερύγια όπως συμβαίνει και με άλλα μοντέλα M, που συνδυάζονται με ένα ογκώδες και επιθετικό κάτω μέρος μάσκας.

Το υπόλοιπο αμάξωμα, αν και είναι πιο συγκαλυμμένο, δείχνει ένα διαφορετικό πίσω μέρος από την υπάρχουσα X2, χάρη σε μια πιο επιθετικά κεκλιμένη γραμμή οροφής και ένα ενσωματωμένο πτερύγιο στο χείλος εκφυγής. Αυτό κάθεται πάνω από τα λεπτά πίσω φώτα με την τελευταία υπογραφή της BMW, καθώς και τέσσερις απολήξεις εξατμίσεων στο κάτω μέρος, άλλο ένα χαρακτηριστικό που είναι δανεισμένο από τα μεγαλύτερα μοντέλα της BMW M.

Στο εσωτερικό, περιμένουμε να δούμε μερικά νέα φινιρίσματα και επιλογές χρωμάτων, αλλά πιθανότατα θα διατηρηθεί ο απλός, αλλά επικεντρωμένος στην τεχνολογία σχεδιασμός της X1, που διαθέτει ένα ενιαίο πάνελ με δύο οθόνες. Ο χώρος για το κεφάλι στην πίσω σειρά καθισμάτων θα είναι πιθανότατα μειωμένος λόγω της κεκλιμένης γραμμής οροφής, αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει το χώρο για τα πόδια ή το συνολικό χώρο αποσκευών.

Αναμένεται ότι η X2 M35i θα αποκαλυφθεί μαζί με το στάνταρ αυτοκίνητο και ένα αμιγώς ηλεκτρικό iX2 αργότερα φέτος, με τις τιμές της να είναι λίγο υψηλότερες από την X1. Η γκάμα της X1 ξεκινάει σήμερα από 38.450 ευρώ.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της BMW στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!