Το νέο Audi RS 3 εντοπίστηκε σε δοκιμές για πρώτη φορά

Τo hot hatch Audi RS 3 θα επιστρέψει ανανεωμένο εντός του τρέχοντος έτους.

Το νέο Audi RS 3 εντοπίστηκε σε δοκιμές για πρώτη φορά

Τo hot hatch Audi RS 3 θα επιστρέψει ανανεωμένο εντός του τρέχοντος έτους.

Έχουμε εντοπίσει πολλές φορές το ανανεωμένο Audi A3, αλλά αυτή είναι η πρώτη μας ματιά στην κορυφαία έκδοση RS 3 υψηλών επιδόσεων που θα ανανεώσει την αντιπαλότητά της με τη Mercedes-AMG A 45 S.

Με τη Mercedes να έχει ανανεωθεί νωρίτερα φέτος, αναμένουμε η πλήρης αποκάλυψη του νέου RS 3 να πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του 2023. Από το 2021 που λανσαρίστηκε η τρέχουσα γενιά RS 3, έχουμε ήδη δει νέο ανταγωνισμό με τη μορφή του εξαιρετικού Honda Civic Type R και σύντομα θα υπάρξει και μια αναθεωρημένη BMW M135i που θα συμμετάσχει στο χορό.

Η επιστροφή του RS 3 θα πρέπει να συνοδεύεται από αρκετά υψηλές στάθμες ήχου. Η Audi αποφάσισε να αποσύρει τόσο το Sportback hatchback όσο και το sedan στις αρχές του 2023, επικαλούμενη προβλήματα εφοδιασμού.

Όσον αφορά αυτές τις νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι το καινούργιο αυτοκίνητο θα υιοθετήσει τη φαρδύτερη σχεδίαση της μάσκας της Audi και οι πλευρικές εισαγωγές αέρα έχουν επίσης αναδιαμορφωθεί. Οι αεραγωγοί πίσω από τους εμπρός τροχούς και οι τονισμένοι θόλοι παραμένουν, δίνοντας στο RS 3 μια επιθετική στάση.

Οι μεγάλες εξατμίσεις με διπλή απόληξη που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για τα μοντέλα RS της Audi είναι επίσης εμφανείς και το καμουφλάζ γύρω από το πίσω μέρος υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να παρουσιαστεί και ένας νέος διαχύτης.

Την ισχύ θα παρέχει ο χαρακτηριστικός turbo 5κύλινδρος κινητήρας 2,5 λίτρων της Audi. Στέλνοντας 400 ίππους και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, το απερχόμενο αυτοκίνητο επιτάχυνε από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα και είχε τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα.

Είναι πιθανό αυτός ο κινητήρας να παράγει περισσότερη ισχύ, όπως αποδεικνύεται από το Donkervoort D8 GTO F22, το οποίο διαθέτει μια παραλλαγή της μονάδας με απόδοση 500 ίππων. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τί μηχανικές βελτιώσεις επιφυλάσσει η Audi για το hatchback υψηλών επιδόσεων.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Audi στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!