Το ανανεωμένο Volkswagen T-Cross εντοπίστηκε σε δοκιμές

Το μικρό SUV της Volkswagen, το T-Cross, θα δεχθεί ανανέωση στα μέσα της ζωής του και το εντοπίσαμε σε δοκιμές.

Το ανανεωμένο Volkswagen T-Cross εντοπίστηκε σε δοκιμές

Το μικρό SUV της Volkswagen, το T-Cross, θα δεχθεί ανανέωση στα μέσα της ζωής του και το εντοπίσαμε σε δοκιμές.

Η σειρά SUV της Volkswagen θα δεχθεί μία τόνωση με το ανανεωμένο T-Roc και τα ολοκαίνουργια Tiguan και Touareg, αλλά το μικρότερο μοντέλο της, το T-Cross, δεν θα μείνει ούτε αυτό πίσω. Είδαμε για πρώτη φορά το T-Cross το 2019, οπότε ένα facelift το 2023 δείχνει λογικό. Η κατηγορία των μικρών SUV και crossover είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική, οπότε αναμένονται εξωτερικές και εσωτερικές βελτιώσεις που θα διατηρήσουν το T-Cross κοντά στην κορυφή της κατηγορίας του.

Από τότε που λανσαρίστηκε, αντίπαλοι όπως το Citroen C3 Aircross, το Renault Captur και το Nissan Juke έλαβαν αναβαθμίσεις ή κυκλοφόρησαν ως εντελώς νέα μοντέλα. Υπάρχει επίσης η πάντα παρούσα απειλή από το εσωτερικό του ομίλου Volkswagen, προερχόμενη από τα Seat Arona και Skoda Kamiq. Η Volkswagen έχει παρατάξει από πέρυσι και έναν εσωτερικό αντίπαλο, με τη μορφή του νέου Taigo, ενός αυτοκινήτου που βασίζεται στο T-Cross, αλλά αντιπροσωπεύει μια πιο συνειδητή εναλλακτική λύση χάρη στην coupe γραμμή οροφής.

Οι τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας δίνουν την καλύτερη δυνατή ματιά στο νέο T-Cross. Με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι η VW έχει αφαιρέσει όλο το καμουφλάζ, αλλά μην ξεγελαστείτε, η μεταμφίεση έχει σχεδιαστεί απλά για να κάνει το αυτοκίνητο να μοιάζει με μια χαμηλότερη έκδοση του απερχόμενου μοντέλου.

Το T-Cross θα αποκτήσει ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος, με νέα μάσκα, που θα κατεβαίνει πιο χαμηλά. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορείτε να δείτε το περίγραμμα του νέου σχεδιασμού. Η ίδια η μάσκα θα μπορούσε να προσαρμοστεί ώστε να περιλαμβάνει φωτιστικά σώματα πλήρους πλάτους, όπως συμβαίνει με άλλα μοντέλα της VW. Το πίσω μέρος του T-Cross θα λάβει παρόμοια ανανέωση, με καινούργια πίσω φώτα και έναν ανασχεδιασμένο πίσω προφυλακτήρα.

Η καμπίνα του T-Cross δεν πρόκειται να αλλάξει πολύ τη διαρρύθμισή της. Περιμένουμε να δούμε την ψηφιακή οθόνη οργάνων 10,25 ιντσώνDigital Cockpit Pro) να είναι στάνταρ και στο κέντρο του ταμπλό μια οθόνη αφής 8 ιντσών, με ασύρματη συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto.

Με το T-Cross να κάθεται στην ίδια πλατφόρμα MQB A0 με το Polo και το Taigo, δεν θα πρέπει να περιμένουμε να εισχωρήσει ηλεκτρική ενέργεια στις κινητήριες μονάδες της. Η VW πιθανότατα θα συνεχίσει να προσφέρει δύο επιλογές: έναν turbo βενζινοκινητήρα 1 λίτρου με απόδοση 110 ίππων και έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων και 150 ίππων, έχοντας ήδη καταργήσει την εναλλακτική πετρελαιοκίνητη έκδοση 1.6 TDI.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!