Εικόνες από τo ανανεωμένο Renault Captur του 2024

Η Renault εργάζεται πάνω σε μια ανανέωση για το μέσο της ζωής του Captur, του δημοφιλούς crossover της, που εντοπίσαμε σε δοκιμές εξέλιξης.

Εικόνες από τo ανανεωμένο Renault Captur του 2024

Η Renault εργάζεται πάνω σε μια ανανέωση για το μέσο της ζωής του Captur, του δημοφιλούς crossover της, που εντοπίσαμε σε δοκιμές εξέλιξης.

Το Captur είναι ένα από τα καλύτερα μικρά SUV που μπορείτε να αγοράσετε αυτή τη στιγμή, αλλά η Renault θέλει να το κάνει ακόμα καλύτερο με το επερχόμενο facelift που προετοιμάζει. Οι τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν το νέο αυτοκίνητο σε δοκιμές εξέλιξης, και χάρη στο ανανεωμένο Renault Clio που παρουσιάστηκε πρόσφατα, έχουμε ήδη μια καλή ιδέα για το τι θα πρέπει να περιμένουμε από το ανανεωμένο Captur, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Το Captur δεύτερης γενιάς λανσαρίστηκε αμέσως μετά το τελευταίο Renault Clio, οπότε το ανανεωμένο μοντέλο είναι πιθανό να αποκαλυφθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους. Κρίνοντας από αυτό το αυτοκίνητο δοκιμών, το εμπρός μέρος θα μπορούσε να ακολουθήσει παρόμοια σχεδιαστική πορεία με το Clio, με μεγαλύτερα φωτιστικά σώματα LED καθώς και μία αναθεωρημένη, πιο επιθετική μάσκα, με περισσότερες γωνίες και το νέο έμβλημα της Renault.

Στο πίσω μέρος υπάρχει περισσότερο καμουφλάζ, που πρέπει να κρύβει μια νέα σειρά από πίσω φωτιστικά σώματα και έναν νέο προφυλακτήρα. Ακριβώς όπως και στο Clio, περιμένουμε να δούμε ένα νέο κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού Alpine με ειδικές ζάντες.

Περιμένουμε να δούμε και κάποια διασταύρωση της τεχνολογίας από το ανανεωμένο Clio στο Captur. Το απερχόμενο Captur προσφέρει επιλογή μεταξύ οθόνης αφής 7 ή 9 ιντσών και με αυτή την ανανέωση περιμένουμε να συνεχιστεί αυτό, αν και μπορεί να προστεθεί μια μεγαλύτερη οθόνη 10 ιντσών για τον οδηγό. Ανασχεδιασμό θα δεχθεί επίσης το σύστημα infotainment.

Δεν περιμένουμε τεράστιες αλλαγές όσον αφορά τις επιλογές κινητήρων, αν και το Clio φαίνεται να έχει βελτιωθεί όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου, άρα περιμένουμε εξοικονόμηση και στο Captur. Το μοντέλο TCE 90 θα διατίθεται με έναν turbo κινητήρα 1 λίτρου που αποδίδει 92 ίππους.

Πάνω από αυτό θα υπάρχει ένας υβριδικός E-Tech full hybrid με κινητήρα εσωτερικής καύσης 1,6 λίτρων και μπαταρία 1,2 kWh, που αποδίδει συνδυαστικά 145 ίππους. Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται η plug-in υβριδική έκδοση E-Tech, όπου ένας 4κύλινδρος κινητήρας 1,6 λίτρων συνδυάζεται με μπαταρία 9,8 kWh για συνολική ισχύ 160 ίππων.

Δεδομένου ότι το ανανεωμένο Clio θα έχει μειωμένη τιμή εκκίνησης όταν ξεκινήσει η πώλησή του, είναι πιθανό το Captur να μειώσει την τιμή του από το σημερινό επίπεδο εκκίνησης των 22.910 ευρώ.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!