Το Tesla Model 3 και ως περιπολικό

Η αστυνομία της Μ. Βρετανίας θα αξιολογήσει το ηλεκτρικό μοντέλο πριν το εντάξει στο στόλο της

Το Tesla Model 3 και ως περιπολικό

Η αστυνομία της Μ. Βρετανίας θα αξιολογήσει το ηλεκτρικό μοντέλο πριν το εντάξει στο στόλο της

Η Tesla Μ. Βρετανίας αποκάλυψε ένα Model 3 στα χρώματα της αστυνομίας και με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Σύμφωνα με την εταιρεία, θα είναι διαθέσιμο για δοκιμές και αξιολόγηση από τις αστυνομικές αρχές της χώρας.

Η αστυνομία καθώς και άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δοκιμάζουν αρκετά ηλεκτρικά οχήματα, στο πλαίσιο της πρόθεσης της κυβέρνησης της Μ. Βρετανίας έως το 2030 όλα τα νέα αυτοκίνητα να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Η Tesla δεν αποκάλυψε τις ακριβείς προδιαγραφές του υπό δοκιμή Model 3, από τους τροχούς του πάντως συμπεραίνουμε ότι πρόκειται για την έκδοση Performance, με αυτονομία άνω των 550 χλμ, 0-96 χλμ/ώρα σε 3,1 δλ. και τελική ταχύτητα 245 χλμ/ώρα, μαζί με τετρακίνηση.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί την θέση σε υπηρεσία του Model 3 από αρκετές αστυνομικές δυνάμεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Tesla δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη αν οι αρχές της Μ. Βρετανίας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το Model.

Τα ηλεκτρικά περιπολικά είναι σπάνια στη Μ. Βρετανία, όμως κερδίζουν σε δημοφιλία και αρχίζουν να προστίθενται στο στόλο ορισμένων αστυνομικών υπηρεσιών. Αυτή στο  Gloucester απέκτησε 75 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις αρχές του 2020, αν και κανένα από αυτά (ήταν κυρίως Nissan Leaf) δεν εισήλθε σε υπηρεσία άμεσης επέμβασης.

Επίσης, η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει αναπτύξει στόλο BMW i3 στους δρόμους του Λονδίνου, ενώ κατέχει και 11 υδρογονοκίνητα Toyota Mirai.

Φωτογραφίες: Tesla/Auto Express

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!