Σε διαδικασία διαδοχής η McLaren 720S

Η βρετανική φίρμα προετοιμάζει τη διάδοχο της 720S, 750S η οποία αν και αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της τον προσεχή Απρίλιο φέρεται να έχει ήδη συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των δυνητικών αγοραστών της

Σε διαδικασία διαδοχής η McLaren 720S

Η βρετανική φίρμα προετοιμάζει τη διάδοχο της 720S, 750S η οποία αν και αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της τον προσεχή Απρίλιο φέρεται να έχει ήδη συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των δυνητικών αγοραστών της

Η McLaren μπορεί να αντιμετωπίζει πλείστα προβλήματα τον τελευταίο καιρό, οικονομικής φύσεως αλλά και τεχνικής με επίκεντρο την plug-in υβριδική Artura, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζει την αντεπίθεσή της, ξεκινώντας από το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την 720S και το οποίο, συμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του τον προσεχή Απρίλιο, υιοθετώντας την ονομασία 750S.

Το νέο μοντέλο θα υιοθετήσει μια μετεξελιγμένη εκδοχή του twin-turbo V8 κινητήρα η οποία θα αυξήσει την προσφερόμενη ισχύ από 720 ίππους στην 720S, σε 750 ίππους.

Σύμφωνα με πηγή από το εσωτερικό της McLaren η νέα 750S «δεν θα είναι τόσο extreme όσο η 765, αλλά δεδομένα θα είναι πιο επιθετική σε σχέση με την 720».

Οι πρώτες εικόνες και στοιχεία για το μοντέλο αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας μέσα στον Φεβρουάριο ενώ, σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση του εσωτερικού, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια σχεδίαση ανάλογη της Artura με κυρίαρχο ένα αιωρούμενο infotainment και τα χειριστήρια για την ρύθμιση της ανάρτησης και την επιλογή των προγραμμάτων οδήγησης να μετακινούνται στο τιμόνι.

Όπως και να έχει με τις επιμέρους λεπτομέρειες του μοντέλου, η πρεμιέρα της 750S σε coupe και convertible έκδοση αναμένεται να είναι ταυτόχρονη, ενώ τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχέδια για μια έκδοση Long-Tail. Σε ό,τι αφορά την τιμή εκκίνησης του μοντέλου αυτή, κατά τις εκτιμήσεις, αναμένεται να ξεκινά από περίπου 310.000 ευρώ.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο επικεφαλής των δραστηριοτήτων της McLaren για τις ΗΠΑ, Nicolas Brown είχε δηλώσει ότι η 750S θα αποτελεί ουσιαστικά μια μετεξέλιξη της 720S σημειώνοντας ότι: «δεν θα πρόκειται για μια νέα γενιά, σχεδιασμένη εξαρχής». Να σημειωθεί πάντως ότι παρά το γεγονός ότι το μοντέλο δεν έχει ακόμα κάνει την εμφάνισή του, σύμφωνα με τον N. Brown, η βρετανική φίρμα έχει ήδη «προπωλήσει» το προβλεπόμενο τιράζ παραγωγής έως και τα τέλη του 2024.

Με το παραπάνω δεδομένο της μετεξέλιξης της 720S, η 750S δεν αναμένεται να εκμεταλλευτεί την πρόσφατη συμφωνία των Βρετανών με την Lockheed Martin Skunk Works για την εξέλιξη νέου λογισμικού που θα διαμορφώσει τα μελλοντικά supercar της McLaren.

Παράλληλα με το απολύτως χειροπιαστό σχέδιο της 750S, η McLaren φέρεται τον τελευταίο καιρό να φλερτάρει εντόνως με την ιδέα εξέλιξης ενός SUV αν και όπως σημειώνουν τα στελέχη της, η τελική απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!