Nέα προβλήματα για την McLaren Artura

Μετά τη διακοπή των παραδόσεων λόγω προβλημάτων αξιοπιστίας, το plug-in υβριδικό sportscar της βρετανικής φίρμας έπεσε «θύμα» μιας ανάκλησης που ενεργοποιήθηκε από την αρμόδια αμερικανική αρχή

Nέα προβλήματα για την McLaren Artura

Μετά τη διακοπή των παραδόσεων λόγω προβλημάτων αξιοπιστίας, το plug-in υβριδικό sportscar της βρετανικής φίρμας έπεσε «θύμα» μιας ανάκλησης που ενεργοποιήθηκε από την αρμόδια αμερικανική αρχή

Τελειωμό δείχνουν να μην έχουν τα ζητήματα σε σχέση με την plug-in υβριδική Artura, η οποία προσθέτει στα πρόσφατα προβλήματα μια ανάκληση, που ενεργοποιήθηκε από τον αμερικανικό NHTSA λόγω προβλήματος στην αντλία καυσίμου.

Σύμφωνα με τις συστάσεις το πρόβλημα αφορά 164 αυτοκίνητα με προβληματικές συνδέσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε διαρροή καυσίμου και στην χειρότερη περίπτωση σε πυρκαγιά. Αν και η διαδικασία ανακλήσεων είναι πολύ συνήθης στην αυτοκινητοβιομηχανία, η ανάκληση είναι το τελευταίο επεισόδιο στο saga προβλημάτων που έχει πλήξει την υβριδική McLaren.

Yπενθυμίζεται ότι ο νέος επικεφαλής της McLaren, M. Leiters σταμάτησε πριν λίγους μήνες τις παραδόσεις της Artura προκειμένου να διορθωθούν ζητήματα που είχαν σχέση με την αξιοπιστία και ποιότητα της κατασκευής.

Όπως δήλωσε μάλιστα ο ίδιος στις αρχές του μήνα, κατά το παρελθόν, «υπήρξαν προϊόντα τα οποία εξωθήθηκαν στην αγορά χωρίς να είναι “ώριμα”».

«Διαπιστώσαμε ότι η Artura δεν ήταν έτοιμη έτσι και διακόψαμε τις παραδόσεις. Είχαμε ήδη μια σημαντική καθυστέρηση στην παραγωγή της και αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε τη διαδικασία προκειμένου να επιδιορθώσουμε προβλήματα που είχαν σχέση με την ποιότητα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ίδιος τονίζοντας ότι αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί στο μέλλον.

Όπως έγινε επίσης γνωστό προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η διαδικασία επιδιόρθωσης της Artura, η McLaren αναγκάστηκε να εκχωρήσει στο βασικό της μέτοχο, την Mumtalakat Holding, απροσδιόριστο αριθμό αυτοκινήτων από την ιστορική συλλογή της. Ως αντάλλαγμα το fund του Μπαχρέιν που κατέχει το 60% της βρετανικής φίρμας πραγματοποίησε ένεση ρευστότητας 100 εκ. στερλινών στο Woking.

Σε ό,τι αφορά την ανάκληση που πραγματοποιείται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις τα 50 από τα συνολικά 164 αυτοκίνητα ανήκουν σε ιδιώτες καθώς τα υπόλοιπα βρίσκονται σε εκθέσεις και χρησιμοποιούνται για test drives. Φυσικά η επιδιόρθωση που συνεπάγεται την αντικατάσταση μερών της αντλίας βενζίνης θα πραγματοποιηθεί χωρίς καμία επιβάρυνση για τους ήδη ιδιοκτήτες της, πλην του χρόνου που απαιτεί η επίσκεψη στο πλησιέστερο συνεργείο.

Υπενθυμίζεται ότι η Artura πρωτοπαρουσιάστηκε μόλις τον Φεβρουάριο του 2021. 

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!