Αυτή δεν είναι μια ακόμα αντιγραφή με… καταγωγή την Κίνα. Λίγο πιο δίπλα, στην Ιαπωνία, προέκυψε το συγκεκριμένο μοντέλο και δεν είναι αντιγραφή, αλλά μετατροπή από τον τοπικό βελτιωτή ESB Style.
Πρόκειται για το αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες, ένα Toyota Probox, το οποίο με τις κατάλληλες τροποποιήσεις μοιάζει (ή μάλλον θέλει να μοιάζει) με ένα Land Rover Defender. Οι αλλαγές πάνω στο station wagon αμάξωμα του ιαπωνικού μοντέλου είναι αρκετές, με το εμπρός μέρος να είναι αυτό που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Η μάσκα είναι πλήρως ανασχεδιασμένη και από αυτήν έχει αφαιρεθεί το λογότυπο της Toyota, δίνοντας τη θέση του στα γράμματα TFENDER, κατά το Defender. Αλλαγές έχουν γίνει και στην εμφάνιση των φώτων, τα οποία σε μια προσπάθεια να μοιάζουν περισσότερο στο Land Rover, ακολουθούν αισθητική… LED.
- Citroen e-C3 Urban: Προσιτή ηλεκτροκίνηση, από 17.700 ευρώ
- Zeekr 7GT: Πρακτικό shooting brake με επιδόσεις supercar και αυτονομία έως 655 χιλιόμετρα
- Skoda Elroq: Nέα εποχή ηλεκτροκίνησης, με αυτονομία έως 717 χιλιόμετρα
- Nissan Micra: Για πρώτη φορά αποκλειστικά ηλεκτρικό με έως 416 χλμ. αυτονομίας
- MINI Aceman: Ηλεκτρικές επιδόσεις και χαρακτήρας MINI με έως 218 ίππους
Επιπλέον, η τρίτη κολόνα, βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος δίνει μια νότα από Defender. Στα πιο ουσιαστικά, ένα κιτ βελτίωσης της ανάρτησης δίνει επιπλέον ύψος, όσον αφορά την καθαρή απόσταση από το έδαφος, που ανέρχεται στα 30 ή 40 χιλιοστά. Νέοι, σε λευκό χρώμα είναι και οι τροχοί στους οποίους πατά και είναι «ντυμένοι» με ελαστικά για εκτός δρόμου χρήση.
Αλλαγές έχει και το πίσω μέρος, με νέο προφυλακτήρα, με προστατευτικά καλύμματα και ανασχεδιασμένα φώτα. Η παρουσίαση του Tfender θα γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, στις 13 Ιανουαρίου. Εκεί θα αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Όσον αφορά την τιμή της μετατροπής, είναι περίπου λίγο πάνω από 2.000 ευρώ.



