Το νέο Toyota bZ concept ως προεπισκόπηση του bZ3X

Η μετάβαση της Toyota προς τα ηλεκτρικά οχήματα αποκτά ολοένα και περισσότερη φόρα, και αυτό το νέο concept μας δίνει μια γεύση από την επέκταση της γκάμας των bZ.

Το νέο Toyota bZ concept ως προεπισκόπηση του bZ3X

Η μετάβαση της Toyota προς τα ηλεκτρικά οχήματα αποκτά ολοένα και περισσότερη φόρα, και αυτό το νέο concept μας δίνει μια γεύση από την επέκταση της γκάμας των bZ.

Η αμιγώς ηλεκτρική μετάβαση της Toyota ξεκίνησε με το φετινό SUV bZ4X και πρόσφατα, η εταιρεία παρουσίασε ένα νέο crossover concept με το αμιγώς ηλεκτρικό όνομα bZ. Με compact διαστάσεις και διαμόρφωση coupe SUV, το αυτοκίνητο επίδειξης δίνει μια πρόγευση για το πως θα μπορούσε να μοιάζει η επόμενη προσθήκη στην αμιγώς ηλεκτρική σειρά bZ (Beyond Zero).

Το bZ concept φαίνεται να προέρχεται από ένα από τα πολλά ηλεκτρικά πρωτότυπα της Toyota που παρουσιάστηκαν πέρυσι και θα μπορούσε να βγει στην παραγωγή φορώντας το σήμα bZ3X. Με ρηχά τζάμια, μυώδες πίσω μέρος και την καμπύλη γραμμή οροφής του, το bZ concept είναι μικρότερο από το bZ4X, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει παρόμοιο σύστημα κίνησης e-TNGA αν φτάσει στις εκθέσεις.

Στο bZ4X, οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός μοντέλου με κίνηση στους εμπρός τροχούς 204 ίππων ή μιας τετρακίνητης παραλλαγής με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 218 ίππων, προσφέροντας 516 και 470 χλμ. αυτονομίας, αντίστοιχα. Δεδομένου του μικρότερου μεγέθους του, το νέο crossover πιθανότατα θα ξεπεράσει αυτά τα νούμερα.

Η γραμμή οροφής του αυτοκινήτου επίδειξης κατεβαίνει προς τα κάτω και καταλήγει σε ένα τετραγωνισμένο πίσω μέρος και διαθέτει μια μπάρα πίσω φωτιστικών σωμάτων που διατρέχει όλο το πλάτος του. Η διαμόρφωση αυτή θα ήταν δυνατό να μεταφερθεί στην παραγωγή με μικρές τροποποιήσεις.

Το εσωτερικό του bZ concept όμως, είναι λιγότερο ενδεικτικό ενός πιθανού bZ3X, το οποίο θα μπορούσε να μοιραστεί την ίδια τεχνολογία infotainment με το bZ4X. Διαθέτει ένα παραλληλόγραμμο τιμόνι και ένα ζεύγος κυρτών οθονών, με μια σειρά από χειριστήρια κλιματισμού στη βάση της κύριας οθόνης. Δεδομένου του δραματικού στιλ αμαξώματος, δεν περιμένουμε το bZ3X να είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο, αν περάσει στην παραγωγή.

Η Toyota ισχυρίζεται ότι το αυτοκίνητο επίδειξης χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό φυτικών και ανακυκλωμένων υλικών για την κατασκευή της καμπίνας του, πρακτική που θα μπορούσε να υιοθετηθεί και σε μία έκδοση παραγωγής. Επιπλέον, ένας φωνητικά ενεργοποιούμενος προσωπικός βοηθός μπορεί να επικοινωνεί με τους επιβάτες μέσω του συστήματος φωτισμού περιβάλλοντος του αυτοκινήτου. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι περισσότερες λεπτομέρειες του concept θα αποκαλυφθούν τον Δεκέμβριο, οι οποίες θα μπορούσαν να δώσουν περαιτέρω ενδείξεις για ένα μοντέλο παραγωγής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!