Πρώτες εικόνες του ηλεκτρικού SUV Lucid Gravity

Ο κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων Lucid, με έδρα τη Silicon Valley, μετά το sedan Air, θα παρουσιάσει ένα πολυτελές SUV, το οποίο πιθανότατα θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη το 2024.

Πρώτες εικόνες του ηλεκτρικού SUV Lucid Gravity

Ο κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων Lucid, με έδρα τη Silicon Valley, μετά το sedan Air, θα παρουσιάσει ένα πολυτελές SUV, το οποίο πιθανότατα θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη το 2024.

Έχοντας κάνει «ντεμπούτο» με το πολυτελές sedan Air, η Lucid επιχειρεί να εισέλθει στην προσοδοφόρα αγορά των ηλεκτρικών SUV με ένα νέο επταθέσιο μοντέλο. Το νέο Lucid Gravity αναμένεται να καταφθάσει το 2024, με τεχνολογία που προέρχεται από το Air.

Οι πελάτες στις ΗΠΑ και τον Καναδά θα μπορούν να κάνουν κράτηση για τον επερχόμενο ηλεκτρικό αντίπαλο του Range Rover από τις αρχές του επόμενου έτους και μια σειρά από teaser εικόνες, δίνουν μια πρώτη γεύση από το σχεδιασμό του. O σχεδιασμός είναι οικείος, με τη χαρακτηριστική αντίθεση χρώματος της οροφής του Air να μεταφέρεται και στο SUV.

Το Gravity θα έρθει με επιλογές 5, 6 ή 7 θέσεων, οπότε αναμένεται ότι θα έχει μήκος περίπου πέντε μέτρα, ενώ το τετραγωνισμένο πίσω μέρος θα παρέχει άπλετο χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Στην εξαθέσια έκδοση, η μεσαία σειρά θα αποτελείται από ένα ζευγάρι αναδιπλούμενων καθισμάτων που μοιάζουν με σαλόνι.

Το Gravity έχει βελτιστοποιηθεί για τη μείωση της οπισθέλκουσας, με ένα παρμπρίζ που έχει απότομη γωνία και εκτείνεται βαθιά μέσα στο καπό, για να μειώσει την πίεση του αέρα στη βάση του. Ο εμπρός πρόβολος είναι πολύ μικρός, αλλά δεδομένου ότι το SUV θα βασίζεται πάνω στην ίδια αμιγώς ηλεκτρική αρχιτεκτονική LEAP με το Air, αναμένουμε ένα σχετικά μεγάλο χώρο αποσκευών εμπρός όπως συμβαίνει και στο συγγενικό sedan.

Άλλα στοιχεία από το Air, συμπεριλαμβανομένης της συστοιχίας πλήρους πλάτους εμπρός φωτιστικών σωμάτων σε όλο το πλάτος, της μπάρας των πίσω φώτων και της καθαρής επιφάνειας, είναι εμφανή σε αυτές τις εικόνες, μαζί με τη «ροή» του παρμπρίζ πίσω από τους επιβάτες των εμπρός καθισμάτων. Μια οριζόντια εγκάρσια ράβδος θα χωρίζει τη γυάλινη οροφή για να παρέχει δομική υποστήριξη.

Ο γενικός σχεδιασμός της καμπίνας επιβατών δεν αναμένεται να διαφέρει δραματικά από αυτόν του Air, διαθέτοντας την επόμενη γενιά της τεχνολογίας infotainment UX της Lucid που λειτουργεί μέσω μιας διάταξης με τρεις οθόνες. Ωστόσο, το SUV είναι απίθανο να υιοθετήσει ένα πλήρως ψηφιακό interface και θα διαθέτει ένα συνδυασμό φυσικών και εικονικών χειριστηρίων, με οθόνη αφής στο ταμπλό.

Το Gravity θα μπορούσε να προσφέρει μια σειρά από δερμάτινες, υφασμάτινες και ξύλινες επενδύσεις στο εσωτερικό, ενώ θα υπάρχει η χαρακτηριστική λωρίδα φωτισμού περιβάλλοντος της εταιρείας ενσωματωμένη σε μια κεντρική ράχη στο παρμπρίζ. Αυτές οι εικόνες teaser δείχνουν ότι σε αντίθεση με το Air, το Gravity θα καταργήσει τα παραδοσιακά σκίαστρα και μπορεί να χρησιμοποιήσει αντ’ αυτού κάποια μορφή φωτοχρωμικού κρυστάλλου.

Κάτω από το αμάξωμα, ο αντίπαλος του Volvo EX90 της Lucid είναι πιθανό να υιοθετήσει την ίδια τεχνολογία μπαταριών και κινητήρων με το Air. Η μάρκα ισχυρίζεται ότι εκτός από το δικό της sedan με αυτονομία 837 χλμ. το Gravity θα παρέχει μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο. Τα οχήματα της Lucid κατατάσσονται σύμφωνα με το αυστηρότερο καθεστώς δοκιμών EPA, όπου το Tesla Model S έρχεται πίσω από το Air με 652 χλμ. αυτονομία με μία φόρτιση. Το Gravity θα ξεπεράσει αυτή την αυτονομία, χάρη σε μια τεράστια μπαταρία 113 kWh που προέρχεται από το Air.

Οι πελάτες θα μπορούν να διαλέξουν μεταξύ διαφορετικών επιλογών ιπποδύναμης, οι οποίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν διαμορφώσεις με έναν, δύο ή τρεις ηλεκτροκινητήρες. Ως σημείο αναφοράς, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το κορυφαίο Lucid Air Sapphire ξεπερνά τους 1.200 ίππους. Εξοπλισμένο με το ίδιο σύστημα κίνησης, το Gravity είναι πιθανό να διαθέτει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

Φέτος, η Lucid εισήλθε στην ευρωπαϊκή αγορά, ανοίγοντας την πρώτη επίσημη αντιπροσωπεία της στη Γερμανία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!