Το Lucid Air Sapphire με 1.200 ίππους είναι το ισχυρότερο ηλεκτρικό sedan στον κόσμο

Το ηλεκτρικό Lucid Air Sapphire είναι ένα 4θυρο μοντέλο που εφοδιάζεται με τρεις κινητήρες, επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε σχεδόν 2 δευτερόλεπτα, έχοντας μέγιστη ταχύτητα 322 χλμ./ώρα.

Το Lucid Air Sapphire με 1.200 ίππους είναι το ισχυρότερο ηλεκτρικό sedan στον κόσμο

Το ηλεκτρικό Lucid Air Sapphire είναι ένα 4θυρο μοντέλο που εφοδιάζεται με τρεις κινητήρες, επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε σχεδόν 2 δευτερόλεπτα, έχοντας μέγιστη ταχύτητα 322 χλμ./ώρα.

Το Lucid Air Sapphire έκανε πρεμιέρα ως το κορυφαίο μοντέλο επιδόσεων της αμερικανικής φίρμας, στο Quail, κατά τη διάρκεια του Monterey Car Week. Όπως είναι αναμενόμενο, η συγκεκριμένη έκδοση του Lucid Air Sapphire με τους τρεις κινητήρες αποδίδει ακόμη περισσότερη ιπποδύναμη από τις εκδόσεις με δύο κινητήρες, συμπεριλαμβανομένου του Lucid Air Grand Touring Performance των 1.050 ίππων.

Έτσι, με περισσότερους από 1.200 ίππους, το Lucid Air Sapphire δεν είναι μόνο το ισχυρότερο ηλεκτρικό σεντάν στον κόσμο, είναι το ισχυρότερο σεντάν στον κόσμο. Το Air Sapphire έχει έναν ηλεκτρικό κινητήρα για κάθε τροχό πίσω και έναν ακόμα για τον εμπρός άξονα. Όσον αφορά την ισχύ, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επανέρθει με τον τελικό νούμερο που ίσως να ξεπερνάει και τους 1.200 ίππους, ενώ θα παρουσιάσει αναλυτικά και τις επιδόσεις του.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Lucid, το Air Sapphire μπορεί να κάνει το 0-96 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα. Για το 0-160 χλμ./ώρα αναμένεται να απαιτεί λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα, ενώ η επιτάχυνση από στάση στα 402 μέτρα θα ολοκληρώνεται σε 9 δευτερόλεπτα. Και όλα αυτά χωρίς κάποιες «ιδιαίτερες προετοιμασίες» όπως τονίζει η αμερικανική εταιρεία.

Η διάταξη με τους δύο κινητήρες πίσω, σε κάθε ένα τροχό ξεχωριστά, προσφέρει επιπλέον πλεονέκτημα πέρα από την απόλυτη επιτάχυνση σε ευθεία. Μπορεί να ρυθμίζει τη ροπή σε κάθε τροχό ξεχωριστά, ανάλογα με τις συνθήκες, κάτι που χαρίζει στο αυτοκίνητο μεγαλύτερη ευελιξία και ακρίβεια σε κλειστές στροφές. Σε περίπτωση που η στροφή είναι πιο κλειστή, τότε το σύστημα χρησιμοποιεί και τα φρένα, για να μειώσει τη δύναμη στον εσωτερικό τροχό, στέλνοντας ισχύ στον εξωτερικό.

Το Air Sapphire διαθέτει διαφορετικά ελατήρια και βάσεις, ενώ αναθεωρημένες είναι οι ρυθμίσεις και στα αμορτισέρ, σε σύγκριση με τις άλλες εκδόσεις Air. Νέες είναι επίσης οι ρυθμίσεις του συστήματος ABS, της πρόσφυσης, του ελέγχου ευστάθειας και του τιμονιού. Το όχημα διατίθεται στάνταρ με ανθρακοκεραμικούς δίσκους φρένων. Πατάει σε τροχούς 20 και 21 ιντσών, εμπρός, πίσω αντίστοιχα, με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 S.

Αρχικά και με το λανσάρισμα του μοντέλου, διατίθεται αποκλειστικά στο νέο χρώμα Sapphire Blue, ενώ διαθέτει και στάνταρ το πακέτο Stealth Look. Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα σπορ καθίσματα με την ενισχυμένη στήριξη, τα οποία όμως διαθέτουν ηλεκτρικές ρυθμίσεις και είναι επιπλέον, κλιματιζόμενα, ενώ κάνουν και μασάζ.

Η παραγωγή του Lucid Air Sapphire θα ξεκινήσει το πρώτο 6μηνο του 2023, με το βιβλίο των προ-παραγγελιών να ανοίγει στις 23 Αυγούστου. Ενδεικτικά, οι τιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινούν από τα 249.000 δολάρια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!