Μείωση 8,6% της τιμής των μετοχών της Tesla

Η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla υπέστει μείωση κατα 8,6% στην τιμή της μετοχής της και απώλεια 71 δισ. δολαρίων.

Μείωση 8,6% της τιμής των μετοχών της Tesla

Η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla υπέστει μείωση κατα 8,6% στην τιμή της μετοχής της και απώλεια 71 δισ. δολαρίων.

Τη μεγαλύτερη ημερήσια μείωση μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών κατέγραψε εχθές Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, η τιμή των μετοχών της Tesla Inc, που μειώθηκε κατά 8,6% και είχε ως σύνεπεια την απώλεια περισσότερων από 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων (72,29 δισεκατομμυρίων ευρώ) από την αγοραστική αξία της εταιρείας.

Οι παραδόσεις οχημάτων κατά το τρίτο τρίμηνο δεν κάλυψαν τις προσδοκίες της Wall Street, εξαιτίας προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού, με την προοπτική οικονομικής ανάπτυξης να επιβραδύνεται, αλλά και τις αμφιβολίες για την πορεία της ζήτησης να κλιμακώνονται.

Επιπλέον, η μείωση της τιμής των μετοχών είχε ως συνέπεια την απώλεια περισσότερων από 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων (72,29 δισεκατομμυρίων ευρώ) από την αγοραστική αξία της εταιρείας, που θεωρείται ότι έχει τη μεγαλύτερη οικονομική αξία, μεταξύ των βιομηχανιών παραγωγής οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ παρέσυρε προς τα κάτω και τις τιμές των μετοχών άλλων κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων.

Παρά το ρεκόρ που καταγράφηκε στις παραδόσεις οχημάτων σε επίπεδο τριμήνου, η Tesla έχασε το στόχο ικανοποίησης των προσδοκιών της αγοράς, με ένα ασυνήθιστα μεγάλο κενό μεταξύ της παραγωγής και των παραδόσεων οχημάτων, καθώς προσπαθούσε να εξασφαλίσει την επαρκή μεταφορά των οχημάτων της σε μία περίοδο κορύφωσης της ζήτησης και σε προσιτό οικονομικό κόστος.

Η Tesla θα χρειαστεί να παραδώσει περισσότερα από 450.000 οχήματα στο τέταρτο τρίμηνο, προκειμένου να υλοποιήσει το στόχο της για αύξηση των παραδόσεων σε ετήσιο ποσοστό 50%. Σύμφωνα με αντίστοιχη δημοσίευση, αναφέρεται ότι η εταιρία έχει θέσει ως στόχο την παραγωγή περίπου 495.000 οχημάτων Model Y και Model 3 κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!