Panasonic – Tesla: Νέο εργοστάσιο μπαταριών 4 δισ. δολαρίων

Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται η Panasonic Holdings για την δημιουργία ενός νέου εργοστασίου μπαταριών στις ΗΠΑ, ύψους 4 δισ. δολαρίων.

Panasonic – Tesla: Νέο εργοστάσιο μπαταριών 4 δισ. δολαρίων

Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται η Panasonic Holdings για την δημιουργία ενός νέου εργοστασίου μπαταριών στις ΗΠΑ, ύψους 4 δισ. δολαρίων.

Η βασική προμηθευτής μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla,  η Panasonic Holdings, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου μπαταριών στις ΗΠΑ, ύψους 4 δισ. δολαρίων.

Πιθανή τοποθεσία για το νέο εργοστάσιο, είναι η Οκλαχόμα, αν και δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα επιτευχθεί συμφωνία, σύμφωνα με δημοσίευμα. Οποιαδήποτε νέα εγκατάσταση μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων έρχεται να προστεθεί στο ήδη υπάρχον σχέδιο της εταιρείας για την υλοποίηση ενός ακόμη έργου 4 δισ. δολαρίων που η Panasonic δήλωσε τον Ιούλιο ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει στο Κάνσας.

Εκπρόσωπος της Panasonic δήλωσε ότι η εταιρεία «εξετάζει διάφορες στρατηγικές ανάπτυξης για την επιχείρησή μας για τις μπαταρίες αυτοκινήτων, αλλά δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες που μπορούμε να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή πέρα από αυτά που έχουμε ήδη ανακοινώσει».

Ο ιαπωνικός κατασκευαστής επιδιώκει να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση από την Tesla και άλλους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς οι καταναλωτές αρχίζουν να αγκαλιάζουν με ουσιαστικό τρόπο τα καθαρότερα αυτοκίνητα. Η παραγωγή κυψελών μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων είναι μια δραστηριότητα που ο γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών θεωρεί κρίσιμη για τη μελλοντική του ανάπτυξη.

Παρόλο που η Panasonic προμήθευε την Tesla από τις πρώτες ημέρες της, ήταν πιο αργή στην ανάπτυξη κλίμακας σε σχέση με τους ανταγωνιστές της LG Energy Solution της Νότιας Κορέας και την Contemporary Amperex Technology της Κίνας, η οποία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!