Lamborghini Countach LPI 800-4: Η αναβίωση του θρύλου

Δυο νέες, Lamborghini Countach LPI 800-4 με ξεχωριστά χαρακτηριστικά, πουλήθηκαν στις ΗΠΑ, στο Monterey Car Week.

Lamborghini Countach LPI 800-4: Η αναβίωση του θρύλου

Δυο νέες, Lamborghini Countach LPI 800-4 με ξεχωριστά χαρακτηριστικά, πουλήθηκαν στις ΗΠΑ, στο Monterey Car Week.

Η νέα, εντυπωσιακή Lamborghini Countach LPI 800-4, έρχεται να αναβιώσει τις θρυλικές Countach. Πρόκειται για δυο μοντέλα με μοναδικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν σε άλλες Countach στη Βόρεια Αμερική και παρουσιάστηκαν στο Monterey Car Week 2022.

Στην ιδιωτική τελετή που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Monterey Car Week στο Pebble Beach παρευρέθηκε ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Automobili Lamborghini, μαζί με τον επικεφαλή σχεδιασμού, Mitja Borkert, και τον επικεφαλή τεχνικής διεύθυνσης, Rouven Mohr.

Η νέα Lamborghini Countach LPI 800-4 είναι η πιο γρήγορη Countach που υπήρξε ποτέ. Με κινητήρα V12 που λειτουργεί σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα, αποδίδει συνολικά 814 ίππους, επιτρέποντας το σπριντ απο στάση στα πρώτα 100χλμ σε 2,8 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 355 χλμ/ώρα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι θα παραχθούν μόνο 112 Lamborghini Countach LPI 800-4 και όλες έχουν ήδη εξαντληθεί. Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, τα ιδιαίτερα χρώματα αυτών των δύο μοντέλων, επιλέχθηκαν μέσα απο μια ευρεία γκάμα επιλογών χρωμάτων που προσφέρει η Lamborghini. Μάλιστα, οι Lamborghini Countach LPI 800-4 που παρουσιάστηκαν στο Monterey είναι οι μοναδικές στην Βόρεια Αμερική που έχουν τα χρώματα “Luci Del Bosco” και “Bronzo Zante”.

Καθώς ξεκινούν οι πρώτες παραδόσεις της Countach στις ΗΠΑ στους πολύτιμους πελάτες μας, είναι τιμή μας να παρουσιάσουμε αυτά τα αριστουργήματα στους ιδιοκτήτες τους στο Lamborghini Lounge Monterey. Η Countach έχει εμπνεύσει το σχεδιαστικό DNA της Lamborghini εδώ και δεκαετίες και ήταν πολύ ταιριαστό το γεγονός ότι παραδώσαμε τη νέα Countach LPI 800-4 κατά τη διάρκεια της παγκοσμίου φήμης Monterey Car Week που γιορτάζει την αυτοκινητιστική αριστεία“, δήλωσε ο Stephan Winkelmann.

Είναι πάντα πολύ ιδιαίτερο για μένα να βιώνω τον ενθουσιασμό και τη συγκίνηση που νιώθει ένας πελάτης όταν βλέπει για πρώτη φορά τη Lamborghini του“, κατέληξε ο Winkelmann.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!