Renault Hippie Caviar Motel: Πολυτελώς… εκδρομικό

Τα campervans δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση από τον ηλεκτρικό κανόνα με την Renault να δημιουργεί μια αντίστοιχη πρωτότυπη έκδοση με αφετηρία το Kangoo E-Tech και… πεντάστερες προδιαγραφές διαμονής.

Renault Hippie Caviar Motel: Πολυτελώς… εκδρομικό

Τα campervans δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση από τον ηλεκτρικό κανόνα με την Renault να δημιουργεί μια αντίστοιχη πρωτότυπη έκδοση με αφετηρία το Kangoo E-Tech και… πεντάστερες προδιαγραφές διαμονής.

Η Renault δημιούργησε με αφετηρία το Kangoo E-Tech ένα πρωτότυπο campervan το οποίο κρίνοντας από την ονομασία που έχει επανεμφανιστεί σε πρωτότυπο της γαλλικής φίρμας (Trafic), έχει αυξημένες πιθανότητες να μετασχηματιστεί σε μια αντίστοιχη έκδοση παραγωγής.

Σύμφωνα με τις συστάσεις το πρωτότυπο μοντέλο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην έκθεση του Ανόβερο, φιλοδοξώντας να αποτελέσει μια πολυτελή όσο και ηλεκτροκίνητη εναλλακτική για το είδος των campervan.

Σε ό,τι αφορά τις ηλεκτρικές προδιαγραφές του, μιμούνται αυτές του Kangoo E-Tech με το Hippie Caviar Motel να εφοδιάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 122 ίππων το οποίο κινεί τους μπροστινούς τροχούς και τροφοδοτείται από μπαταρία 45 kWh.

H τελευταία εξασφαλίζει αυτονομία 285 χλμ. με τη διαφορά σε σχέση με το Kangoo E-Tech (300 χλμ.) να προκύπτει εξαιτίας του επιπλέον εξοπλισμού που φέρει το campervan στο εσωτερικό του και υπόσχεται να φιλοξενεί με όρους πολυτέλειας τον κάτοχό του. Σε κάθε περίπτωση το γαλλικό πρωτότυπο διαθέτει σύστημα ταχείας φόρτισης το οποίο υπόσχεται την αναπλήρωση της ενέργειας που αντιστοιχεί σε διαδρομή 170 χλμ. σε χρόνο 30 λεπτών.

Αν και επί του παρόντος η γαλλική φίρμα δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα εικόνες από το εσωτερικό του, αυτό «διαφημίζεται» ως εφάμιλλο ενός πεντάστερου ξενοδοχείου. Ενδεικτικό είναι ότι ο εσωτερικός χώρος μπορεί να προσφέρει διαμονή μόνο σε ένα άτομο το οποίο μπορεί να κοιμηθεί σε ένα πτυσσόμενο κρεβάτι που όταν δεν χρησιμοποιείται μετατρέπεται σε καναπέ. Στα χαρακτηριστικά του συγκαταλέγονται η πανοραμική ηλιοροφή η οποία επωφελείται από ένα σύστημα μεταφοράς για σκι ενώ, άφθονοι προδιαγράφονται οι αποθηκευτικοί χώροι στο εσωτερικό προκειμένου να μπορεί να φιλοξενηθεί ο τυχόν σπορ ή εκδρομικός εξοπλισμός που μεταφέρει ο ιδιοκτήτης του.

Να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί προέρχεται από βιώσιμες ή ανακυκλωμένες πρώτες ύλες όπως ο φελλός και τα ανακυκλωμένα ελαστικά.

Προς το παρόν η γαλλική φίρμα δεν έχει εκφράσει σαφώς την πρόθεσή της για την παραγωγή ενός αντίστοιχου πρωτότυπου, η εμφάνιση των διακριτικών Hippie Caviar Motel για δεύτερη φορά δείχνουν ότι η Renault επιχειρεί να σφυγμομετρήσει το κοινό πριν προβεί στην κατασκευή του. Σε κάθε περίπτωση, η δημοτικότητα μοντέλων όπως το ID.Buzz και η πρόθεση της VW να δημιουργήσει μια εκδρομική εκδοχή, μάλλον καθιστούν και το συγκεκριμένο εγχείρημα προδιαγεγραμμένο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!