Mercedes-AMG A 45: Aνανέωση κορυφήS

Η γερμανική φίρμα προετοιμάζει την ανανεωμένη εκδοχή της A-Class χωρίς βέβαια να εξαιρείται από τη διαδικασία και η κορυφαία εκδοχή της η οποία και εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης.

Mercedes-AMG A 45: Aνανέωση κορυφήS

Η γερμανική φίρμα προετοιμάζει την ανανεωμένη εκδοχή της A-Class χωρίς βέβαια να εξαιρείται από τη διαδικασία και η κορυφαία εκδοχή της η οποία και εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης.

Οι διαδικασίες ανανέωσης για την Mercedes-Benz A-Class έχουν ξεκινήσει με ορίζοντα το 2023 οπότε και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το ανανεωμένο μοντέλο –τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις που βρίσκονται πιο κοντά στη βάση της γκάμας.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η κορυφαία έκδοση με τα διακριτικά A 45 δεν βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εξέλιξης, δίνοντας το στίγμα των προδιαγραφόμενων αλλαγών από τα πεδία δοκιμών.

Κατά το τεκμήριο του φωτογραφικού φακού και με δεδομένο το επιμελές καμουφλάζ στο μπροστινό προφυλακτήρα, το συγκεκριμένο τμήμα πρόκειται να αλλάξει σημαντικά από σχεδιαστικής πλευράς ενώ το ίδιο ισχύει και για τα κεντρικά φωτιστικά σώματα. Aντιθέτως, με βάση τουλάχιστον τις συγκεκριμένες εικόνες, η γρίλια δεν φαίνεται να μεταβάλλει την αισθητική της υιοθετώντας τη γνωστή διάταξη Panamericana.  

Στο πίσω τμήμα διακρίνεται ένας ανασχεδιασμένος αεροδυναμικός διαχύτης, απολήξεις για την εξάτμιση με νέο φινίρισμα καθώς και αναθεωρημένα φωτιστικά σώματα. Φυσικά από τις νέες προσθήκες δεν θα λείψει μια νέα παλέτα χρωμάτων σε συνδυασμό με νέες επιλογές για τους τροχούς.

Στο εσωτερικό, αν και το δίδυμο οθονών των 10,25 ιντσών παραμένει, αναμένεται να επωφεληθεί από τις νεότερες αναβαθμίσεις του συστήματος MBUX σε επίπεδο λειτουργικού όσο και interface. Απαράλλακτο προς το παρόν τουλάχιστον δείχνει και το τιμόνι αν και δεδομένα στην πορεία θα υπάρξουν νέα στοιχεία σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες της σχεδίασης του εσωτερικού.

Όπως και να έχει με τις σχεδιαστικές και ψηφιακές διατυπώσεις, σε επίπεδο κινητήρα η Mercedes-AMG A 45 θα εξακολουθήσει να εφοδιάζεται από τον τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων με απόδοση 421 ίππων με τη διαφορά ότι το τελευταίο μέγεθος θα οδηγηθεί ακόμα ψηλότερα με δεδομένο ότι η γερμανική φίρμα έχει ανακοινώσει πολλές φορές και σε κάθε δυνατό τόνο ότι το συγκεκριμένο σύνολο έχει επιπλέον περιθώρια, φέρνοντας και πάλι την A 45 S στην κορυφή έναντι του ανταγωνισμού.

Αν και προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία ο παραπάνω κινητήρας αναμένεται να εξακολουθήσει να συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!