Volkswagen Golf R 20 Years Edition: Το ισχυρότερο Golf όλων των εποχών

Το Volkswagen Golf R 20 Years Edition δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τα 20 χρόνια από το πρώτο Golf R32.

Volkswagen Golf R 20 Years Edition: Το ισχυρότερο Golf όλων των εποχών

Το Volkswagen Golf R 20 Years Edition δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τα 20 χρόνια από το πρώτο Golf R32.

Με 330 ίππους το Volkswagen Golf R 20 Years Edition είναι το ισχυρότερο Golf όλων των εποχών. Σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τα 20 χρόνια από το πρώτο Golf R32 που παρουσιάστηκε το 2002 και εφοδιάζονταν τότε με ένα V6 κινητήρα, με την κίνηση να περνάει και στους τέσσερις τροχούς.

Σήμερα, το Golf R ακολουθεί την ίδια λογική με την έκδοση R Performance που εφοδιάζεται με έναν 2λιτρο 4κύλινδρο turbo κινητήρα που στέλνει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Ωστόσο η διαφορά είναι ότι σε αυτή την περίπτωση της ειδικής έκδοσης είναι διαθέσιμοι 15 επιπλέον ίπποι. Νέες ρυθμίσεις έχουν γίνει σε κινητήρα και κιβώτιο για πιο άγριες χειροκίνητες αλλαγές στο πιο σπορ πρόγραμμα οδήγησης. Η Volkswagen δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τις επιδόσεις της νέας έκδοσης, αλλά λογικά θα είναι πιο γρήγορη από την απλή, κάνοντας καλύτερο χρόνο στο 0-100 χλμ./ώρα από τα 4,7 δλ. που απαιτεί αυτή.

Το Golf R 20 Years θα εξοπλίζεται στάνταρ με το πακέτο R-Performance, το οποίο περιλαμβάνει torque vectoring πίσω διαφορικό και επιπλέον προγράμματα οδήγησης «Special» και «Drift». Επιπλέον, ξεχωρίζει για μια αεροτομή στο πίσω μέρος, τους τροχούς 19 ιντσών και τα λογότυπα «20» που βρίσκονται τοποθετημένα στη δεύτερη κολόνα.

Στο εσωτερικό συναντάμε επίσης ένα λογότυπο R στο τιμόνι, τα καθίσματα και το επιλογέα ταχυτήτων, αλλά και λεπτομέρειες σε carbon. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της ειδικής αυτής έκδοσης, κάτι που αναμένεται να μάθουμε λίγο αργότερα, με το αυτοκίνητο να έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στα μέσα του 2023.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!