Το ηλεκτρικό πρωτότυπο της DS που δεν έχει… φρένα

H DS Automobile παρουσίασε το E Tense Performance, ένα πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο αντικαθιστά το συμβατικό σύστημα φρένων με την αναγεννητική πέδηση των ηλεκτροκινητήρων.

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο της DS που δεν έχει… φρένα

H DS Automobile παρουσίασε το E Tense Performance, ένα πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο αντικαθιστά το συμβατικό σύστημα φρένων με την αναγεννητική πέδηση των ηλεκτροκινητήρων.

Η γαλλική εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων DS Automobiles εξέλιξε ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο, το E Tense Performance, που χρησιμοποιεί μόνο την ανάκτηση ενέργειας του ηλεκτροκινητήρα αντί για συμβατικό σύστημα πέδησης, παρουσιάζοντας μια πιθανή κατεύθυνση που ενδέχεται να ακολουθήσουν τα μελλοντικά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Χρησιμοποιώντας τεχνογνωσία από το αγωνιστικό μονοθέσιο Formula E της μάρκας, το DS E Tense Performance χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες για να επιβραδύνει το όχημα αποκλειστικά μέσω της αναγεννητικής πέδησης, που φτάνει έως και τα 600 kW.

Αν και η λειτουργία ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση είναι ήδη διαθέσιμη στα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα, η τεχνολογία χρησιμοποιείται συνήθως για να συμπληρώσει το έργο των συμβατικών φρένων. Ωστόσο, η DS διερευνά αν θα μπορούσε η αναγεννητική πέδηση να αποτελεί τη μοναδική μέθοδο επιβράδυνσης των αυτοκινήτων, βοηθώντας στην καλύτερη φόρτιση της μπαταρίας και καταργώντας τους συμβατικούς δίσκους και τακάκια φρένων. Η έξυπνη τεχνολογία που χρησιμοποιεί το DS E Tense Performance καθιστά περιττό το συμβατικό σύστημα πέδησης της Formula E.

Το DS E Tense Performance εξελίχθηκε σε συνεργασία με την ομάδα DS Techeetah, που έχει κατακτήσει 2 Πρωταθλήματα Οδηγών και 2 Κατασκευαστών στη Formula E και χρησιμοποιεί τους ίδιους ηλεκτροκινητήρες που βρίσκονται στα ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα. Με ισχύ 827 ίππων και τεράστια ροπή 8.000 Nm, η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα του DS E Tense Performance διαρκεί μόλις 2 δλ. Με δυνατότητα φόρτισης 350 kW, μια πλήρης φόρτιση μπορεί να ολοκληρωθεί σε μόλις 5 λεπτά.

Η Beatrice Foucher, διευθύνουσα σύμβουλος της DS Automobiles, δήλωσε: «Η DS είναι μια εταιρεία που έχει μια νέα τεχνολογία για την παραγωγή και την εκμετάλλευση του αυτοκινήτου. Η Formula E αφορά τη μεγιστοποίηση των επιδόσεων και της αποδοτικότητας. Το DS E Tense Performance είναι το όραμά μας για ένα αυτοκίνητο δρόμου, το οποίο που χρησιμοποιεί τεχνολογία που έχει κερδίσει αγώνες. Η αναγεννητική πέδηση είναι ένας πολύ ισχυρός τρόπος όχι μόνο να επιβραδύνουμε το όχημα, αλλά και να συμβάλουμε στη βελτίωση της απόδοσης της μπαταρίας. Το DS E Tense Performance ανεβάζει την τεχνολογία σε ένα νέο επίπεδο, με την επιβράδυνση του οχήματος να πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω αναγεννητικής πέδησης».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!