Ford Cortina Lotus σε καταπληκτική κατάσταση είναι διαθέσιμη προς αγορά

Το μοντέλο του 1966 θα συμμετάσχει σε δημοπρασία σε λίγες εβδομάδες.

Ford Cortina Lotus σε καταπληκτική κατάσταση είναι διαθέσιμη προς αγορά

Το μοντέλο του 1966 θα συμμετάσχει σε δημοπρασία σε λίγες εβδομάδες.

Η Ford Cortina Mk1 Aeroflow του 1966, γνωστή και ως Cortina Lotus, αφού κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Lotus, είναι ανάμεσα σε μια εξαιρετική συλλογή κλασικών αυτοκινήτων που θα δημοπρατηθούν τον Ιούνιο.

Το μοντέλο έγινε διάσημο όταν ο Jim Clark κέρδισε το Βρετανικό Πρωτάθλημα το 1964, στο τιμόνι μιας Cortina. Για να πάρει το αυτοκίνητο έγκριση τύπου και να συμμετάσχει σε αγώνες, η Ford έπρεπε να κατασκευάσει 1.000 μονάδες του.

Η δεξιοτίμονη Cortina Mk1 του 1966 έχει υποβληθεί σε μια εντυπωσιακή διαδικασία ολικής αποκατάστασης που είχε διάρκεια 12 μηνών. Το λευκό αμάξωμα με πράσινες γραμμές είναι νέο, αλλά διατηρήθηκαν τα αυθεντικά φτερά. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει το μακρύ κιβώτιο ταχυτήτων της Lotus που χρησιμοποιήθηκε μόνο στα πρώτα αυτοκίνητα με πλαίσιο Α. Είναι ένα εξαιρετικά συλλεκτικό αυτοκίνητο με πολλά πρωτότυπα χαρακτηριστικά, όπως η κεντρική κονσόλα και το ραδιόφωνο της Ford και προσφέρεται με αρχική τιμή από 48.000 έως 60.000 ευρώ.

Στην ίδια δημοπρασία θα πωληθεί και μια Porsche 911 3.2 Carrera του 1984 σε χρώμα Guards Red. Ένα εμβληματικό αυτοκίνητο σε έναν εντυπωσιακό χρωματισμό. Αναπαλαιωμένη και με μόλις 805 χιλιόμετρα στο κοντέρ της τα τελευταία επτά χρόνια, η 911 διαθέτει το αυθεντικό ραδιόφωνο της Blaupunkt, όλα τα αυθεντικά έγγραφα της και θα έχει τιμή εκκίνησης από 45.000 έως 51.000 ευρώ.

Η δημοπρασία κλασσικών αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου στο Warwickshire Event Center.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!