Η Sally Carrera ενσαρκώνεται σε μια μοναδική Porsche

Με αφορμή την 20ή επέτειο της Sally Carrera, από την ταινία «Cars», η Porsche θα δημιουργήσει ένα μοναδικό αυτοκίνητο για φιλανθρωπική δημοπρασία.

Η Sally Carrera ενσαρκώνεται σε μια μοναδική Porsche

Με αφορμή την 20ή επέτειο της Sally Carrera, από την ταινία «Cars», η Porsche θα δημιουργήσει ένα μοναδικό αυτοκίνητο για φιλανθρωπική δημοπρασία.

Στον κόσμο της Disney και της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Cars» της Pixar, η Sally Carrera είναι μια πανέμορφη Porsche 911 Carrera από την Καλιφόρνια, που κουράστηκε από τη… γρήγορη ζωή και έκανε μια καινούργια αρχή στη μικρή πόλη Radiator Springs. Η Sally είναι ο δικηγόρος της πόλης και η αποστολή της είναι να βάλει τo Radiator Springs πίσω στο χάρτη.

Στα 20ά γενέθλια της ταινίας, μια μικρή ομάδα από την Pixar Animation Studios, με ηγέτη τον σχεδιαστή παραγωγής του «Cars», Bob Pauley και τον καλλιτερχνικό διευθυντή Jay Ward συνεργάζονται με την Style Porsche στο Weissach και το τμήμα αποκλειστικών κατασκευών της γερμανικής μάρκας στη Στουτγκάρδη για να τιμήσουν την επέτειο, δημιουργώντας μια μοναδική, πραγματική έκδοση της Sally Carrera, που θα βασίζεται στην έκδοση 992 της Porsche 911. Ο αρχικός χαρακτήρας είχε βασιστεί στην έκδοση 996.

Όπως και στην ταινία, το παρμπρίζ είναι διακοσμημένο με πράσινα μάτια, το μεταξόνιο είναι μικρότερο και η οροφή είναι πιο ψηλά τοποθετημένη, για να διατηρηθούν οι σωστές αναλογίες. Παράλληλα, θα σχεδιαστούν ειδικές ζάντες, για το μοναδικό μοντέλο το οποίο θα μπορεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους, έχοντας φροντίσει το ζήτημα της ορατότητας. Ο αγοραστής του αυτοκινήτου θα παραλάβει επίσης και ένα μοναδικό ρολόι της Porsche Design. Το εγχείρημα βρίσκεται ακόμα στα αρχικά του στάδια.

«Οι κόρες μου μεγάλωσαν παρακολουθώντας τη Sally και είναι υπέροχο που μπορούμε να γιορτάσουμε μια ξεχωριστή επέτειο με κάτι σημαντικό που θα βοηθήσει και άλλους», δήλωσε ο Kjell Gruner, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche στη Βόρεια Αμερική. «Η απόδοση του πνεύματος της Sally σε μια νέα 911 ήταν συναρπαστική. Αυτή τη φορά το σπορ αυτοκίνητο προορίζεται για τον κόσμο μας, για να οδηγείται και να απολαμβάνεται και θα έχει παρμπρίζ έξω από το οποίο θα μπορείς να βλέπεις. Αλλά, όπως και της Sally, ο σκοπός του είναι να βοηθήσει τους άλλους, και αυτό το κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό».

Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτήσουν προγράμματα που αλλάζουν τη ζωή των κοριτσιών και των νεαρών γυναικών μέσω της Girls Inc., καθώς και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) για την παροχή βοήθειας σε παιδιά και οικογένειες που έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!