Νέο Volkswagen Golf, πιο δυνατό και από το R

Ένα πιο σπορ Golf ετοιμάζεται και θα μπορούσε να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας

Νέο Volkswagen Golf, πιο δυνατό και από το R

Ένα πιο σπορ Golf ετοιμάζεται και θα μπορούσε να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας

Η εικόνα teaser που δημοσίευσε η Volkswagen παρουσιάζει μια σπορ έκδοση του Golf όγδοης γενιάς, η οποία θα μπορούσε να είναι προσανατολισμένη στην πίστα, περισσότερο από τις υπάρχουσες εκδόσεις GTI Clubsport και R. Οι πληροφορίες είναι ελάχιστες, αλλά το αυτοκίνητο στην εικόνα έχει την πίσω αεροτομή των Golf GTI Clubsport και R με το Performance Pack και ο εμπρός προφυλακτήρας φαίνεται να προέρχεται από το τετρακίνητο R, υποδηλώνοντας ότι αυτή η έκδοση θα μπορούσε να έχει περισσότερους από 320 ίππους.

Η Volkswagen κυκλοφόρησε μια βελτιωμένη έκδοση GTI Clubsport S του προηγούμενου Golf (Mk7), αλλά δεν υπήρξε ποτέ μια έκδοση R. Αυτό το νέο αυτοκίνητο θα μπορούσε να είναι είτε ένα GTI Clubsport S είτε το πρώτο R Clubsport, που θα ερχόταν πάνω στην 20ή επέτειο από το πρώτο Golf R, το Mk4 Golf R32.

Σε κάθε περίπτωση το νέο αυτοκίνητο είναι πιθανό να διαθέτει επανασχεδιασμένη ανάρτηση για καλύτερη συμπεριφορά στις στροφές, καθώς και νέες ρυθμίσεις στα συστήματα του πλαισίου. Εάν το αυτοκίνητο είναι ένα τετρακίνητο R Clubsport, θα υπάρχει ένα πίσω διαφορικό που θα μπορεί να στείλει το 100% της διαθέσιμης ροπής σε κάθε έναν από τους πίσω τροχούς και θα προσφέρει πρόγραμμα οδήγησης Drift. Ένα προσθιοκίνητο μοντέλο Clubsport S θα εφοδιάζεται με ηλεκτρομηχανικό μπλοκέ διαφορικό.

Και στις δύο περιπτώσεις η ισχύς θα προέρχεται από το γνώριμο κινητήρα EA888 της Volkswagen, με την υπερτροφοδοτούμενη μονάδα 2 λίτρων να αποδίδει περισσότερους από 310 ίππους. Τα σημερινά GTI Clubsport και R διατίθενται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, αλλά αν πράγματι αυτή η νέα παραλλαγή έχει προσανατολισμό πίστας, τότε θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Η Volkswagen μπορεί ακόμα και να αφαιρέσει τα πίσω καθίσματα για εξοικονόμηση βάρους, όπως έκανε με το Mk7 GTI Clubsport S. Το νέο Golf υψηλών επιδόσεων θα αποκαλυφθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!