Ράλλυ Ντακάρ: Νίκη στην 3η ΕΔ για τον Carlos Sainz με το ηλεκτρικό Audi (video)

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Sebastien Loeb αύξησαν την απόσταση που τον χωρίζει από τον πρωτοπόρο Nasser Al-Attiyah

Ράλλυ Ντακάρ: Νίκη στην 3η ΕΔ για τον Carlos Sainz με το ηλεκτρικό Audi (video)

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Sebastien Loeb αύξησαν την απόσταση που τον χωρίζει από τον πρωτοπόρο Nasser Al-Attiyah

Την πρώτη νίκη του σε ειδική διαδρομή του φετινού Ράλλυ Ντακάρ και 40ή συνολικά στην παρουσία του στο θεσμό, σημείωσε ο Carlos Sainz την Τρίτη 4 Ιανουαρίου. Ο Ισπανός οδηγός χάρισε στην Audi την πρώτη της επικράτηση σε ειδική με το ηλεκτρικό RS Q e-tron, το οποίο ανήκει στην κατηγορία T1-Ultimate που αφορά οχήματα με εναλλακτική πηγή ισχύος. Ο Sainz ολοκλήρωσε τα 255 χλμ. σε 2 ώρες 26 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα, όντας ταχύτερος κατά 38 δλ. του Νοτιοαφρικανού οδηγού της Toyota Gazoo Racing, Henk Lategan. «Κινούμαστε σε γρήγορο ρυθμό και μαθαίνουμε πράγματα για το νέο αυτοκίνητο, καθώς είναι ο πρώτος μας αγώνας με αυτό», δήλωσε ο Sainz.

Μία ημέρα μετά τη νίκη του στη δεύτερη ειδική διαδρομή, ο Sebastien Loeb στάθηκε άτυχος. Στα πρώτα χιλιόμετρα της ειδικής, το Prodrive Hunter T1+ της Bahrain Raid Xtreme υπέστη ζημιά στο σύστημα μετάδοσης, με αποτέλεσμα να έχει κίνηση μόνο στους δύο τροχούς. Αυτό στοίχισε πάνω από μισή ώρα στον 47χρονο Γάλλο, ο οποίος πλέον απέχει 37 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα από τον επικεφαλής, Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux). «Ήταν δύσκολο να περνάμε από τους αμμόλοφους και άλλα δύσκολα σημεία χωρίς τετρακίνηση. Τα πράγματα θα μπορούσαν πάντως να είναι ακόμη χειρότερα, καθώς χάσαμε μόλις 33 λεπτά. Πλέον δεν μπορούμε να πιέζουμε τον Nasser όπως κάναμε μέχρι χθες, όμως έτσι είναι η κατάσταση», ανέφερε – εμφανώς απογοητευμένος – ο Loeb.

«Προσπαθήσαμε να μην πάρουμε αχρείαστα ρίσκα, από τη στιγμή που ο Loeb αντιμετώπισε πρόβλημα με το αυτοκίνητό του. Η αυριανή ειδική είναι πολύ μεγάλη και πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί. Μπορεί να με “έπιασε” μέσα στην ειδική ο Sainz, όμως ο κύριος αντίπαλός μου δεν είναι αυτός, αλλά ο Loeb», δήλωσε ο Al-Attiyah.

Το Ράλλυ Ντακάρ συνεχίζεται την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου με την μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα, από την Al Qaysumah έως το Riyadh, μήκους 465 χλμ!

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!