Σε εξαντλητικές δοκιμές υποβάλλεται το νέο Ford Ranger (video)

Οι δοκιμές εξέλιξης του σκληροτράχηλου Ford Ranger συνεχίζονται στα πιο απαιτητικά εδάφη

Σε εξαντλητικές δοκιμές υποβάλλεται το νέο Ford Ranger (video)

Οι δοκιμές εξέλιξης του σκληροτράχηλου Ford Ranger συνεχίζονται στα πιο απαιτητικά εδάφη

Το Ford Ranger έχει αποδείξει το πέρασμα των ετών τη δυναμική του και τον αναμφίβολα σκληροτράχηλο χαρακτήρα. Κάθε γενιά του έρχεται να ξεπεράσει την προηγούμενη και να θέσει νέα στάνταρ σε αυτή την απαιτητική κατηγορία των pick up. Η επίσημη παρουσίαση της νέας γενιάς του Ford Ranger έχει προγραμματιστεί για το τέλος του έτους, ενώ θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία μέσα στο 2022. Ωστόσο, μέχρι τότε έχει να περάσει από πολλές δυσκολίες, με δοκιμασίες σε όλα τα εδάφη και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες για να αποδείξει τις δυνατότητές του.

Η Ford δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες με καμουφλάζ, αλλά και ένα βίντεο από την εξέλιξη του Ranger, για του λόγου το αληθές. Το βλέπουμε να σκαρφαλώνει σε βουνά, να υπερνικά εδάφη με χαμηλό δείκτη πρόσφυσης και να κολυμπάει μέσα σε βαθιά νερά, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Πιο συγκεκριμένα, οι δοκιμές περιλαμβάνουν οδήγηση σε χαμηλές θερμοκρασίες για να διαπιστώσουν την αντοχή, αλλά και την απόδοση του κινητήρα. Αντιστρόφως, δοκιμάζεται σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, πάνω από 50 βαθμούς Κελσίου, σε ερήμους της Β. Αμερικής, της Αυστραλίας, αλλά και της Μ. Ανατολής.

Σε αυτές τις ακραίες συνθήκες, το επερχόμενο Ford Ranger, έχει καλύψει περίπου 10.000 χιλιόμετρα, που όμως ισοδυναμούν με 1.250.000 χιλιόμετρα χρήσης από πελάτες και σχεδόν 625.000 χιλιόμετρα οδήγησης σε σκληροτράχηλα εδάφη με πλήρες φορτίο. Επιπλέον, έχουν γίνει εξονυχιστικές δοκιμές όσον αφορά την αντοχή, την ποιότητα.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!