Ευρωπαϊκό βραβείο για το νέο SEAT Leon (video)

Τα στελέχη της ισπανικής μάρκας παρέλαβαν το βραβείο “Best Buy Car of Europe 2021” στην εκδήλωση Autobest Gala Awards

Ευρωπαϊκό βραβείο για το νέο SEAT Leon (video)

Τα στελέχη της ισπανικής μάρκας παρέλαβαν το βραβείο “Best Buy Car of Europe 2021” στην εκδήλωση Autobest Gala Awards

Στην 20η τελετή των Autobest Gala Awards που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη απονεμήθηκε στη SEAT το βραβείο για το Best Buy Car of Europe, που κατέκτησε το Leon στα τέλη του 2020. Η τελετή συγκέντρωσε πάνω από 150 καλεσμένους από 34 διαφορετικές χώρες, καθώς τα τρόπαια απονέμονται αυτοπροσώπως στους νικητές των κατηγοριών. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 32 κριτές – δημοσιογράφους από όλη την Ευρώπη. Είναι η δεύτερη φορά στα 70 χρόνια ιστορίας της SEAT που η εταιρεία κατακτά το βραβείο, μετά το 2017 όταν βραβεύτηκε το Ateca. To SEAT Leon είναι το best seller της ισπανικής μάρκας από το 2014, με 2,4 εκατομμύρια πωλήσεις. Σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάζεται στη Βαρκελώνη, για να διατηρήσει τη θέση του όχι μόνο ως βασικού πυλώνα της μάρκας, αλλά και ως ένα ξεχωριστό όχημα στην κατηγορία του. Είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις βενζίνης (TSI), diesel (TDI), φυσικού αερίου (TGI), mild hybrid (eTSI) και plug-in hybrid (e-HYBRID).

Ο Wayne Griffiths, Διευθύνων Σύμβουλος της SEAT και CUPRA δήλωσε σχετικά: «Το να κατακτάς το βραβείο AUTOBEST για το “Best Buy Car of Europe 2021” είναι η καλύτερη δυνατή αναγνώριση για την ομάδα που συμμετείχε στο λανσάρισμα του καλύτερου Leon όλων των εποχών, μια επιτυχία που προήλθε από μια επένδυση 1,1 δις ευρώ. Ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάζεται στη Βαρκελώνη. Αυτό το βραβείο μας ανανεώνει για να δούμε με σιγουριά το μέλλον, ενισχύοντας παράλληλα τη σημασία που έχει το Leon στην αγορά. Η παραλαβή του βραβείου αυτοπροσώπως, εκ μέρους ολόκληρης της ομάδας, αφιερώνεται στη σκληρή δουλειά όλων των εμπλεκομένων και τι καλύτερο από αυτή την τελετή στο La Llotja del Mar, όπου σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως ο Γκαουντί, ο Μιρό και ο Πικάσο δημιούργησαν έργα τους».

Ο Dan Vardie, ιδρυτής και Πρόεδρος του Autobest δήλωσε από την πλευρά του: «Δεν θα μπορούσαμε να ονειρευτούμε περισσότερα για τον εορτασμό της 20ης επετείου του AUTOBEST Gala, πιθανώς το πιο σημαντικό media event της Ευρώπης και του κόσμου. Το SEAT Leon είναι το AUTOBEST Best Buy Car of Europe, το απόλυτο βραβείο στη βιομηχανία αυτοκινήτων, δίνοντας στην πλειοψηφία των Ευρωπαίων καταναλωτών την καλύτερη ανεξάρτητη, αυθεντική και επαγγελματική αξιολόγηση των καλύτερων νέων μοντέλων που λανσάρονται στην Ευρώπη. Αναθέσαμε στη Βαρκελώνη και την Ισπανία την διεξαγωγή του ιστορικού event. Είμαστε τόσο χαρούμενοι που βρισκόμαστε στη La Llotja del Mar, ένα ορόσημο της Βαρκελώνης, ένα από τα μέρη που κάνουν την Ευρώπη περήφανη για την κληρονομιά της. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη όλων, για όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό το φανταστικό γεγονός. Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω τον Wayne Griffiths, ο οποίος αποδείχθηκε ο καλύτερος οικοδεσπότης που θα μπορούσαμε να έχουμε!».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!