Το Genesis GV60 έρχεται στην Ευρώπη

Το πολυτελές ηλεκτρικό coupe crossover είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας

Το Genesis GV60 έρχεται στην Ευρώπη

Το πολυτελές ηλεκτρικό coupe crossover είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας

Η Genesis παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το GV60, ένα μοντέλο που ακολουθεί το ίδιο μοτίβο ονοματολογίας με την υπάρχουσα σειρά της εταιρίας, με κομψό και αθλητικό σχεδιασμό που επεκτείνει την σχεδιαστική ταυτότητα της Genesis «Athletic Elegance» στον βιώσιμο πολυτελή χώρο. Αισθητικά η ταυτότητα της μάρκας είναι σαφής, με τους προβολείς δυο παράλληλων γραμμών σε κάθε πλευρά και τη χαρακτηριστική μάσκα. Η σιλουέτα του είναι λεία και απλή με μια διακριτική αεροτομή στο πίσω μέρος. Οι πλευρικοί καθρέφτες είναι ψηφιακοί, ενώ οι ηλεκτρικές λαβές στις πόρτες εμφανίζονται αυτόματα όταν ο οδηγός πλησιάσει το αυτοκίνητο με το έξυπνο κλειδί του.

Στην καμπίνα, ο σχεδιασμός με τα ανοιχτά χρώματα επιδιώκει να δημιουργήσει ένα ευρύχωρο και άνετο εσωτερικό με η πλωτή αρχιτεκτονική και οι μοναδικές λεπτομέρειες. Η πιο σημαντική είναι το Crystal Sphere που βρίσκεται πάνω στην κεντρική κονσόλα. Όταν το αυτοκίνητο είναι απενεργοποιημένο παρέχει ένα διακριτικό φωτισμό (mood light) , ενώ όταν είναι έτοιμο για οδήγηση, η σφαίρα περιστρέφεται και εμφανίζεται το shift-by-wire (SBW). Επιπλέον, το σύστημα ψυχαγωγίας connected car Integrated Cockpit (ccIC) και η πλοήγηση χρησιμοποιούν μια μεγάλη πανοραμική οθόνη. Το GV60 είναι φιλικό προς το περιβάλλον και χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα υλικά. Τα καθίσματα, τα υποβραχιόνια στις πόρτες και στην κονσόλα και τμήματα του ταμπλό είναι κατασκευασμένα από δέρμα φυτικής προέλευσης. Τα καλύμματα των καθισμάτων και τα υφασμάτινα τμήματα στις πόρτες είναι κατασκευασμένα με νήματα από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET και δίχτυα.

Το GV60 είναι εξοπλισμένο με καινοτόμες τεχνολογίες όπως Face Connect, Fingerprint Authentication System, Over-the-Air (OTA) Software Update και Digital Key 2 επιτρέπουν στους οδηγούς να αλληλεπιδρούν με το όχημά τους. Με το Face Connect, το Head-Up-Display (HUD), το κάθισμα του οδηγού, το τιμόνι, οι πλευρικοί καθρέφτες και οι ρυθμίσεις infotainment μπορούν να προσαρμοστούν με βάση τις αγαπημένες  ρυθμίσεις του οδηγού, για έως δύο άτομα.

Η Ενημέρωση Λογισμικού OTA (Over-the-air) έχει επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει εκτός από  την ασύρματη ενημέρωση του συστήματος ψυχαγωγίας (πλοήγηση, πίνακα ψηφιακών οργάνων, Head-Up-Display) άλλους βασικούς τομείς του οχήματος συμπεριλαμβανομένης της ανάρτησης, των φρένων, του τιμονιού, των αερόσακων και του ADAS (Advanced Drive Assistance Systems). Αυτό επιτρέπει στους οδηγούς να ενημερώνουν το λογισμικό του οχήματός τους χωρίς να επισκέπτονται το συνεργείο, ώστε το αυτοκίνητο να έχει πάντα τις τελευταίες ενημερώσεις.

Το GV60 είναι το πρώτο μοντέλο της Genesis που κατασκευάστηκε πάνω στην πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων, Electric-Global Modular Platform (E-GMP) και διατίθεται σε δυο τετρακίνητες εκδόσεις και μια πισωκίνητη.

Το πισωκίνητο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με κινητήρα με μέγιστη ισχύ 168kW (225 ίππων), μέγιστη ροπή 350Nm και αυτονομία 451 χλμ. Το απλό τετρακίνητο είναι εφοδιασμένο με κινητήρα 160 kW (214 ίππων) για τους πίσω τροχούς και κινητήρα 74 kW (99 ίππων) για τους μπροστινούς τροχούς, παρέχοντας συνολική ισχύ 234 kW (313 ίππων), μέγιστη ροπή 605Nm και μέγιστη αυτονομία  400 χλμ. Το τετρακίνητο μοντέλο performance διαθέτει δύο κινητήρες 160 k W (214 ίππων) για τους εμπρός και πίσω τροχούς, αποδίδοντας συνολική ισχύ 320 kW (428 ίππων) , μέγιστη ροπή 605 Nm και μέγιστη αυτονομία 368 χιλιόμετρα ανά φόρτιση. Όλα  διαθέτουν μπαταρία 77,4kWh.

Το GV60 διαθέτει Boost Mode, το οποίο αυξάνει την απόδοση στο μέγιστο δυνατό για 10 δευτερόλεπτα. Αυτό επιτρέπει στο μοντέλο performance να κάνει 0 – 100 σε μόλις 4,0 δευτερόλεπτα. Για όσους αναζητούν μια πιο δυναμική εμπειρία, το GV60 διαθέτει λειτουργία Drift, η οποία βελτιώνει την κατανομή της κίνησης και του συστήματος πέδησης.

Το GV60 είναι το πρώτο μοντέλο με λειτουργία ρύθμισης της μπαταρίας που διαχειρίζεται τη θερμοκρασία για να εξασφαλίσει καλύτερη απόδοση. Με το σύστημα αυτό η μπαταρία όχι μόνο προθερμαίνεται για να εξασφαλίσει καλύτερη απόδοση όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, αλλά και συντομεύει τον χρόνο φόρτισης προσαρμόζοντας τη θερμοκρασία. Το GV60 έχει ένα σύστημα ταχείας φόρτισης που ενισχύει τα 400V από τον φορτιστή στα 800V. Όταν φορτίζει στα 350kW με τη συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να φορτιστεί από 10 % στο 80 % σε μόλις 18 λεπτά.

Η λίστα με τα συστήματα ασφάλειας και άνεσης περιλαμβάνει: Forward Collision Assist (FCA), Lane Keeping Assist (LKA), Blind-Spot Collision Assist (BCA), Safe Exit Assist (SEA), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), Driver Attention Warning (DAW), ψηφιακούς καθρέφτες, High Beam Assist (HBA), Smart Cruise Control (SCC), Lane Following Assist (LFA), Highway Driving Assist 2 (HDA 2), Surround View Monitor (SVM), Rear Cross-traffic Collision Assist (RCCA), Parking Distance Warnings εμπρός πλάι και πίσω (PDW), Rear Parking Collision-Avoidance  Assist και Remote Smart Parking Assist (RSPA).

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!