Volkswagen Golf R Variant: Χώροι και 320 ίπποι

Αρχίζουν οι πωλήσεις στην Ευρώπη του σπορ οικογενειακού μοντέλου

Volkswagen Golf R Variant: Χώροι και 320 ίπποι

Αρχίζουν οι πωλήσεις στην Ευρώπη του σπορ οικογενειακού μοντέλου

Δίπλα στο Golf R hatchback, η Volkswagen λανσάρει την αντίστοιχη έκδοση επιδόσεων και για το πιο πρακτικό station αμάξωμα. Το Golf R Variant είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, με τις τιμές του στη Γερμανία να αρχίζουν από τα 51.585 ευρώ.

Όπως και στην περίπτωση του Golf R hatchback (το οποίο κοστίζει στην Ελλάδα 49.700 ευρώ), κινητήρας είναι το 2.0 TSI που αποδίδει για την περίσταση ισχύ 320 ίππων και ροπή 420 Nm. Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω της τεχνολογίας 4MOTION, ενώ κιβώτιο είναι το – ειδικά ρυθμισμένο για μοντέλα R – αυτόματο διπλού συμπλέκτη, 7 σχέσεων. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα να ολοκληρώνεται σε 4,9 δλ.

Το σύστημα torque vectoring δεν κατανέμει απλά την ισχύ ανάμεσα στους δύο άξονες, αλλά και σε κάθε έναν από τους δύο πίσω τροχούς. Το προαιρετικό πακέτο R Performance περιλαμβάνει τροχούς 19 ιντσών και δύο νέα προγράμματα οδήγησης: Special για οδήγηση στην πίστα και Drift για πλαγιολισθήσεις μακριά από τους δημόσιους δρόμους. Επίσης η μέγιστη ταχύτητα… ξεκλειδώνει από τα 250 χλμ/ώρα και ανεβαίνει στα 270 χλμ/ώρα.

Δείτε ακόμα: Στην Ελλάδα το ανανεωμένο Volkswagen Polo (τιμές)

Στο στάνταρ εξοπλισμό του Golf R Variant συναντάμε μία σειρά από συστήματα συνδεσιμότητας, ψυχαγωγίας και υποβοήθησης του οδηγού. Όσο για το πρακτικό κομμάτι, ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι 611 λίτρα και φθάνει τα 1.642 όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!