Η Ford επαναφέρει το Capri σαν ηλεκτρικό SUV

To Capri θα επιστρέψει στην γκάμα της Ford, ως ένα κουπέ SUV, βασισμένο στην αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα του Explorer.

Η Ford επαναφέρει το Capri σαν ηλεκτρικό SUV

To Capri θα επιστρέψει στην γκάμα της Ford, ως ένα κουπέ SUV, βασισμένο στην αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα του Explorer.

H Ford κυκλοφόρησε ορισμένες teaser φωτογραφίες και υλικό, το οποίο κάνει λόγο για την επιστροφή του Capri.

Το Ford Capri ήταν ένα μικρό κουπέ το οποίο κυκλοφορούσε στους δρόμους της Ευρώπης και της Ελλάδας τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Το νέο Capri όμως θα είναι βασισμένο στην πλατφόρμα του Explorer, κάτι που σημαίνει πως, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, με κουπέ σχεδιασμό. Η φιλοσοφία σχεδιασμού του θα είναι αντίστοιχη με αυτή της BMW X2 και του Cupra Tavascan.

Η πλατφόρμα στην οποία βασίζεται δε χρησιμοποιείται μόνο από το Ford Explorer, αλλά και από το Cupra Tavascan, το Skoda Enyaq και το Audi Q4 e-tron μεταξύ άλλων.

Ford Capri

Το Capri κατά πάσα πιθανότητα θα έχει την ίδια γκάμα ηλεκτροκινητήρων και μπαταριών όπως το Explorer. Αν πράγματι ισχύει αυτό, σημαίνει πως οι βασικές εκδόσεις θα έχουν ηλεκτροκινητήρα 170 ίππων και μπαταρία 52 kWh, ενώ η τετρακίνητη AWD έκδοση θα αποδίδει 340 ίππους και θα συνδυάζεται με μπαταρία 79 kWh.

Όσον αφορά την εμφάνιση του νέου Ford Capri, αυτή παραμένει κρυφή, καθώς οι μόνες πληροφορίες που διαθέτουμε προς το παρόν είναι από μια μυστηριώδη διαφημιστική καμπάνια, για μια μη υπαρκτή επιχείρηση ονόματι «Comeback Cars». Σε αυτή μπορούμε να διακρίνουμε τα φωτιστικά σώματα του νέου SUV, τόσο εμπρός όσο και πίσω, ενώ ανακοινώνεται και η ημερομηνία παρουσίασης, στις 10 Ιουλίου.

Ford Capri 2024 teaser images

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!