Το νέο Ford Capri εντοπίστηκε σε δοκιμές

Δείτε τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από τις δοκιμές του Ford Capri, του νέου αμιγώς ηλεκτρικού coupe-SUV.

Το νέο Ford Capri εντοπίστηκε σε δοκιμές

Δείτε τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από τις δοκιμές του Ford Capri, του νέου αμιγώς ηλεκτρικού coupe-SUV.

Πέρυσι μάθαμε ότι η εμβληματική ονομασία Ford Capri θα επέστρεφε, και τώρα εντοπίσαμε ένα πρωτότυπο προπαραγωγής σε δοκιμές, που μας δίνει μια πρώτη ματιά στο νέο, αμιγώς ηλεκτρικό coupe-SUV. Υπάρχουν ακόμα πολλές λεπτομέρειες που δεν μπορούμε να δούμε, αλλά αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι η επικλινής γραμμή οροφής και το όρθιο πίσω μέρος, που μοιάζουν πολύ στο στυλ με τα νέα Peugeot E-3008 και Cupra Tavascan.

Στην πραγματικότητα, οι συνολικές αναλογίες ταιριάζουν πολύ με αυτές του Tavascan, αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς και τα δύο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen. Κάτω από το καμουφλάζ, το Capri είναι βέβαιο ότι θα μοιράζεται πολλά σχεδιαστικά στοιχεία με το νέο SUV της Ford, το Explorer, το άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB.

Αυτό περιλαμβάνει μια «αιωρούμενη» οροφή χάρη στις μαύρες κολόνες ενώ το μπλε οβάλ λογότυπο της εταιρείας θα φιγουράρει περήφανα στο κέντρο της κλειστής μάσκας. Το όρθιο ρύγχος επίσης μοιάζει πολύ με αυτό του Explorer, ωστόσο το Capri θα διαθέτει μια μοναδική υπογραφή φωτιστικών σωμάτων που η Ford έχει ήδη τροποποιήσει, και θα μιμείται τα διπλά στρογγυλά φώτα του αρχικού Capri.

Η εσωτερική διαμόρφωση επίσης θα δανείζεται πολλά στοιχεία από το Explorer, όπως η ρυθμιζόμενη οθόνη αφής 15 ιντσών σε προσανατολισμό πορτραίτου, που κρύβει ένα χώρο αποθήκευσης για τηλέφωνα, πορτοφόλια και άλλα μικρά αντικείμενα. Θα πρέπει επίσης να υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 5” που θα δείχνει την ταχύτητα, την αυτονομία και άλλες ζωτικές πληροφορίες οδήγησης. Η κεκλιμένη γραμμή οροφής μπορεί να έχει κάποιο αντίκτυπο στο χώρο για το κεφάλι στα πίσω καθίσματα σε σύγκριση με το Explorer.

Οι συνδυασμοί μπαταριών και κινητήρων θα πρέπει επίσης να ταιριάζουν με αυτούς του Explorer, πράγμα που σημαίνει ότι το κορυφαίο μοντέλο θα διαθέτει μια διάταξη διπλού κινητήρα 340 ίππων που θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία 82 kWh. Η αυτονομία της συγκεκριμένης έκδοσης θα πρέπει να ξεπερνά τα 480 χλμ., αν και μια παραλλαγή με έναν κινητήρα 286 ίππων και την ίδια μπαταρία, θα μπορούσε να καλύψει περισσότερο από 530 χλμ. με μία μόνο φόρτιση.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για ένα άλλο μοντέλο με κίνηση στους πίσω τροχούς με μικρότερη μπαταρία 55 kWh και κινητήρα 170 ίππων που θα προσφέρει αυτονομία κάτι παραπάνω από 320 χλμ., αλλά σε πιο προσιτή τιμή. Ανάλογα με την έκδοση, η μέγιστη ταχύτητα φόρτισης του Capri θα είναι είτε 130 kW ή 170 kW, αλλά σε κάθε περίπτωση η φόρτιση 10-80% θα διαρκεί λιγότερο από μισή ώρα.

Αναμένεται ότι το νέο Ford Capri θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή το 2024, μαζί με το Ford Puma EV, και θα προσφέρει ένα μικρό premium σε σχέση με το Explorer. Οι πιθανοί ανταγωνιστές περιλαμβάνουν τα νέα Peugeot E-3008 και Cupra Tavascan, καθώς και τα Tesla Model Y, Kia EV6 και Nissan Ariya.

Αποκλειστική συνεργασία: Driving Electric

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Ford Capri

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!