Η Volkswagen ετοιμάζει 7θέσιο SUV «αδελφάκι» του Tiguan

Το νέο SUV θα ονομάζεται Volkswagen Tayron και το πρωτότυπο εντοπίστηκε με καμουφλαρισμένα χαρακτηριστικά για δοκιμές στο Nurburgring.

Η Volkswagen ετοιμάζει 7θέσιο SUV «αδελφάκι» του Tiguan

Το νέο SUV θα ονομάζεται Volkswagen Tayron και το πρωτότυπο εντοπίστηκε με καμουφλαρισμένα χαρακτηριστικά για δοκιμές στο Nurburgring.

Η Volkswagen ετοιμάζει ένα καινούργιο SUV 7 θέσεων, το οποίο θα ονομάζεται Tayron.

Μπορεί στην ελληνική αλλά και στην ευρωπαϊκή αγορά το όνομα Tayron να μην είναι οικείο, ωστόσο πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Volkswagen στην αγορά της Κίνας.

Το νέο Tayron θα συμπληρώσει την γκάμα των SUV της μάρκας στην ευρωπαϊκή αγορά, ως την ενδιάμεση εναλλακτική στο μεσαίο Tiguan και στο κορυφαίο Touareg. Στις δοκιμές που εντοπίστηκε, στην πίστα του Nurburgring στη Γερμανία, έχει καμουφλαρισμένα χαρακτηριστικά τα οποία θυμίζουν το Tiguan προηγούμενης γενιάς.

Μπορούμε όμως να εντοπίσουμε κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι διαφορετικός, ενώ έχει μεγάλους αεραγωγούς, που θυμίζουν το Tiguan νέας γενιάς. Περιμένουμε επομένως το Tayron να έχει την ίδια ή παρόμοια εμφάνιση με το νέο Tiguan, τόσο εμπρός όσο και πίσω.

Το εσωτερικό θα μοιράζεται κατά πάσα πιθανότητα την νέα κεντρική οθόνη αφής 15 ιντσών την οποία έχουμε δει στα ID.7, Passat και Tiguan. Ήδη η Volkswagen προσπαθεί να ξεφορτωθεί τους διακόπτες με λειτουργία αφής, επομένως το νέο Tayron είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει κανονικά μπουτόν στο εσωτερικό, περισσότερα ακόμα και από το Tiguan.

Το Tayron θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Skoda Kodiaq, ενώ περιμένουμε να έχει και παρόμοιες επιλογές κινητήρων. Η γκάμα θα αποτελείται από ήπια υβριδικά σύνολα και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις έως την Plug-in υβριδική μονάδα ισχύος με πάνω από 100 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας.

Όσο για το πόσο θα κοστίζει αυτό το νέο SUV, δεν έχουμε ακόμα πλήρη εικόνα. Όμως, αν υπολογίσουμε ότι το νέο Tiguan ξεκινάει από τα 34.300 ευρώ, περιμένουμε το Tayron να κοστίζει περίπου στα 40 με 45.000 ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!