Alpine A290: Θα κάνει την εμφάνισή του στις 13 Ιουνίου

Το μικρό hot hatchback της Alpine θα είναι βασισμένο στο ηλεκτρικό Renault 5 που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Alpine A290: Θα κάνει την εμφάνισή του στις 13 Ιουνίου

Το μικρό hot hatchback της Alpine θα είναι βασισμένο στο ηλεκτρικό Renault 5 που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το καινούργιο μικρό Alpine A290 θα παρουσιαστεί επίσημα στις 13 Ιουνίου του 2024, στον αγώνα αντοχής 24 ωρών του Le Mans. Βασίζεται στο καινούργιο Renault 5, το ηλεκτρικό supermini που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το Φεβρουάριο, και χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων AmpR.

Όμως, η Alpine έχει εξελίξει την πλατφόρμα, δίνοντάς της σπορ χαρακτήρα, με νέα μπροστινή ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα και περισσότερη ισχύ. Οι φωτογραφίες που βγήκαν στην δημοσιότητα φανερώνουν και μέρη από τον εξωτερικό σχεδιασμό του σπορ οχήματος, το οποίο θα υιοθετήσει, σε μεγάλο βαθμό, το σχεδιασμό του βασικού Renault 5, με σπορ παρεμβάσεις.

Τα φώτα ομίχλης είναι σε σχήμα Χ για να θυμίζουν τα αντίστοιχα στα παλιά αυτοκίνητα ράλλυ. Στον μπροστινό προφυλακτήρα, οι εισαγωγές αέρα είναι μεγαλύτερες, για καλύτερη ροή αέρα, ενώ οι τροχοί θυμίζουν αυτούς που είχε και το πρωτότυπο Alpine A290_ß.

Στο πίσω μέρος της οροφής υπάρχει μία αεροτομή, ενώ ο πίσω προφυλακτήρας έχει μεγαλύτερο διαχύτη, για βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση. Η Alpine αναφέρει ότι εμφανισιακά, το νέο A290 θα μοιάζει πάρα πολύ με το μοντέλο δοκιμής.

Η Alpine κυκλοφόρησε και φωτογραφίες από το εσωτερικό, δίνοντάς μας μια πρόγευση για το τιμόνι του νέου hot hatch, το οποίο θυμίζει αυτό μονοθεσίου F1. Το κάτω μέρος του είναι επίπεδο, ενώ διακρίνουμε και δύο κουμπιά, ένα μπλε και ένα κόκκινο.

Το μπλε ρυθμίζει την ανάκτηση ενέργειας. Το κόκκινο όμως είναι πιο ενδιαφέρον, καθώς είναι το κουμπί προσπέρασης. Πατώντας το, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του επιπλέον ισχύ από τον ηλεκτροκινητήρα για μικρό χρονικό διάστημα, κάτι που έχουμε δει και με τη χρήση της λειτουργίας overtake σε μονοθέσια της Formula 1.

To Alpine A290 αναμένεται να έχει την ίδια μπαταρία 52 kWh με το Renault 5, εντούτοις, λόγω της υψηλότερης ισχύος του ηλεκτροκινητήρα, η αυτονομία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μικρότερη από αυτή των 400 χιλιομέτρων που υπόσχεται το Renault 5.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!