Πού θα κατασκευαστεί το 1ο πρατήριο LNG – CNG στην Αττική

Η ελίν και η Blue Grid συνεργάζονται για τη δημιουργία του πρώτου σταθμού υγροποιημένου και συμπιεσμένου φυσικού αερίου.

Πού θα κατασκευαστεί το 1ο πρατήριο LNG – CNG στην Αττική

Η ελίν και η Blue Grid συνεργάζονται για τη δημιουργία του πρώτου σταθμού υγροποιημένου και συμπιεσμένου φυσικού αερίου.

Η ελίν και η Blue Grid πρόκειται να κατασκευάσουν από κοινού τον πρώτο σταθμό υγροποιημένου και συμπιεσμένου φυσικού αερίου (LNGCNG) στην Αττική. Το πρώτο πρατήριο LNG-CNG θα βρίσκεται στην περιοχή Θριασίου και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Το φυσικό αέριο είναι ένα εναλλακτικό καύσιμο που προσφέρεται για την αποτελεσματική μείωση του κόστους ενέργειας καθώς και του ανθρακικού αποτυπώματος του τομέα των οδικών μεταφορών. Σε σύγκριση με τα συμβατικά καύσιμα, μειώνει δραστικά τους εκπεμπόμενους ρύπους, εξαλείφοντας πλήρως τις εκπομπές οξειδίων του θείου (SOx) και μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) και διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Η είσοδος της ελίν στην αγορά του LNG-CNG εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της για την μετεξέλιξη του δικτύου πρατηρίων της σε ολοκληρωμένους ενεργειακούς σταθμούς, ενώ παράλληλα ευθυγραμμίζεται με την ευρύτερη δέσμευση της εταιρίας για την προώθηση της βιωσιμότητας μέσα από την επέκταση των δραστηριοτήτων  της σε φιλικότερες για το περιβάλλον μορφές ενέργειας.

Η Blue Grid είναι η ελληνική εταιρία που πρωταγωνιστεί στην αγορά του Downstream LNG στη ΝΑ Ευρώπη και αποτελεί μέλος του Ομίλου Molgas, του μεγαλύτερου προμηθευτή LNG στην Ευρώπη, ο οποίος ελέγχει σήμερα περίπου το 10% των υφιστάμενων πρατηρίων LNG. Μετά την πρώτη φόρτωση LNG σε βυτιοφόρο όχημα από την Ρεβυθούσα, η Blue Grid διεκδικεί μία ακόμη «πρωτιά» με συνεργάτη την ελίν στον τομέα των οδικών μεταφορών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!