Απίστευτο: Πόσα ηλεκτρικά κυκλοφορούν μόνο στην Αστυπάλαια

Ένα μικρό ελληνικό νησί, αλλά με ένα μεγάλο παγκόσμιο όραμα, έχει σημειώσει σημαντικές ταξινομήσεις ηλεκτρικών μοντέλων – και έπεται συνέχεια.

Απίστευτο: Πόσα ηλεκτρικά κυκλοφορούν μόνο στην Αστυπάλαια

Ένα μικρό ελληνικό νησί, αλλά με ένα μεγάλο παγκόσμιο όραμα, έχει σημειώσει σημαντικές ταξινομήσεις ηλεκτρικών μοντέλων – και έπεται συνέχεια.

Θα περίμενε κανείς ότι σε ένα μικρό νησί έκτασης 97 τ.χλμ. και με μόλις 1.334 κατοίκους, δεν θα υπήρχαν πολλοί να επενδύσουν στη νέα εποχή της μετακίνησης. Η Αστυπάλαια όμως δεν είναι ένα τυχαίο νησί, αλλά το πρότυπο όπου εφαρμόζεται το project “Έξυπνο και αειφόρο νησί”, σε συνεργασία της Ελληνικής Δημοκρατίας με τον Όμιλο Volkswagen.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Νικόλαο Κομινέα, ακολούθησαν το σωστό μονοπάτι, φτιάχνοντας πρώτα τις σωστές υποδομές. Πιο συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν πρώτα σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και μετά πραγματοποιήθηκε η “απόβαση” των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Αστυπάλαια μετράει σήμερα 20 θέσεις φόρτισης (10 σταθμοί των 11 kW) και έναν ταχυφορτιστή 50 kW, ο οποίος έχει αναλάβει αποκλειστικά τον ανεφοδιασμό του ασθενοφόρου (VW eCrafter).

Διαβάστε εδώ τι μας είπε ο ιδιοκτήτης του πρώτου και μοναδικού ηλεκτρικού ταξί στην Αστυπάλαια.

Αυτή τη στιγμή στο νησί κυκλοφορούν συνολικά 84 ηλεκτρικά οχήματα και έχουν γίνει αρκετές παραγγελίες για νέα αυτοκίνητα με ηλεκτρική “καρδιά”. Αξίζει να σημειωθεί επίσης το γεγονός ότι στο διάστημα των 2 ετών, μετά την ανακοίνωση του project, όλα τα αυτοκίνητα που έχουν αγοραστεί από τους κατοίκους της Αστυπάλαιας είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Πρώτα ολοκληρώθηκαν οι υποδομές στην Αστυπάλαια και έπειτα έγινε η “απόβαση” των ηλεκτρικών μοντέλων στο νησί.

Ο αριθμός των φορτιστών, αλλά και των ηλεκτρικών μοντέλων που κυκλοφορούν σε ένα νησί με την έκταση της Αστυπάλαιας, είναι αξιοσημείωτος, εάν αναλογιστεί κανείς ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν το 2022 είναι συνολικά 2.827, ενώ από την αρχή του 2023 έως και τον Μάιο έχουν πουληθεί 1.855 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη του πρώτου ηλεκτρικού ταξί στην Αστυπάλαια

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!