Fuel Pass 2: Γιατί καθυστερεί η καταβολή του επιδόματος

Καθυστερήσεις παρατηρούνται στην καταβολή του ποσού του επιδόματος Fuel Pass 2 στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Fuel Pass 2: Γιατί καθυστερεί η καταβολή του επιδόματος

Καθυστερήσεις παρατηρούνται στην καταβολή του ποσού του επιδόματος Fuel Pass 2 στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σε αντίθεση με το πρώτο Fuel Pass όπου το επίδομα πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέσα σε 2-3 μέρες, για το τρέχον πρόγραμμα  Fuel Pass 2, δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα. Μάλιστα, έχει περάσει μια εβδομάδα περίπου απο τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα και φαίνεται οτι οι πληρωμές έχουν “παγώσει”.

Υπενθυμίζεται πως στο ΦΕΚ που δημοσιοποιήθηκε για το Fuel Pass 2 δεν δίνεται ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή των χρημάτων. Υπάρχει μόνο ένα ασαφές εντός ολίγων ημερών. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι, “εντός ολίγων ημερών από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης της/του δικαιούχου από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής της/του. Η αποστολή των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της δράσης προς τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα γίνεται το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας (εξαιρούνται ημέρες επίσημων και τραπεζικών αργιών)”.

Πολλές αιτήσεις που έγιναν στην πλατφόρμα τις πρώτες ημέρες που “άνοιξε”, παραμένουν ακόμη και σήμερα με την ένδειξη “προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα“.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν δημοσιευτεί στις 3 Αυγούστου, η τελευταία έγκριση πληρωμών που δόθηκε προς τις τράπεζες ήταν την 1η Αυγούστου, δηλαδή την πρώτη μέρα που άνοιξαν οι αιτήσεις για το Fuel Pass 2.

Υπενθυμίζεται οτι την πρώτη ημέρα των αιτήσεων αίτηση έκαναν όσοι έχουν ΑΦΜ το οποίο τελείωνε σε 1, 2 και 3 (εκτός μοτοποδηλάτων). Επομένως, σε επόμενη φάση θα πληρωθούν τα ΑΦΜ που τελειώνουν σε 4 5 και 6 χωρίς ωστόσο να έχει δημοσιευτεί προς το παρόν νέα απόφαση έγκρισης.

Η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν και αυτή τη φορά να πάρουν τα χρήματα είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Στην πρώτη περίπτωση το επίδομα είναι κάτα 15 ευρώ πιο αυξημένο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν ήδη υποβάλει την φορολογική τους δήλωση, πριν την προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης, αφού λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!