Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για Δακτύλιο: Πολύ καλύτερη η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Οικονόμου έχουν πυκνώσει τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για Δακτύλιο: Πολύ καλύτερη η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Οικονόμου έχουν πυκνώσει τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Για «πολύ καλύτερη εικόνα στο κέντρο της Αθήνας σε σχέση με αυτή των προηγούμενων ημερών», από την εφαρμογή του Δακτυλίου, έκανε λόγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε επίσης ότι «το πρόβλημα περιορίζεται, αλλά δεν εξαλείφεται τελείως και στους δρόμους γύρω από το δακτύλιο τις πρώτες ημέρες είναι απολύτως φυσιολογικό να παρατηρείται αυξημένη κίνηση».

Καθώς – όπως ήταν αναμενόμενο σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο – είναι αυξημένη η πίεση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε σε συγκεκριμένες δράσεις: Στην πύκνωση των δρομολογίων, καθώς και του αριθμού των διαθέσιμων οχημάτων κατά την πρωινή ώρα αιχμής σε 1.320, στην ενίσχυση κατά 50% των λεωφορειακών γραμμών κορμού που διέρχονται από το κέντρο της Αθήνας, στην αύξηση του αριθμού των δρομολογίων, κάτι που έγινε εφικτό λόγω αυξημένου αριθμού λεωφορείων, στην ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών στις οποίες – κατά τις προηγούμενες ημέρες- είχαν σημειωθεί περιστατικά συνωστισμού, στην μείωση των χρονοαποστάσεων στις γραμμές κορμού σε 5 λεπτά.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, η χρονοαπόσταση  στη Γραμμή 1 (ηλεκτρικός) έχει πέσει στα 7 λεπτά (από 9 λεπτά που ήταν τον Ιούλιο 2019). Στη Γραμμή 2 (μετρό) –παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει από βανδαλισμούς συρμών- έχει πέσει στα 4,5 λεπτά (από 7 λεπτά το 2019) και  στη Γραμμή 3 (μετρό) η χρονοαπόσταση είναι στα 5 λεπτά (από 7 το 2019).

Δείτε πώς θα βγάλετε το ειδικό σήμα για καθημερινή κυκλοφορία στο Δακτύλιο, αλλά και την κάρτα εισόδου – εξόδου αν είστε μόνιμος κάτοικος.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!