Ferrari SF90 Versione Speciale: Νέες υψηλές φιλοδοξίες

Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση όταν πρόκειται για supercar που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας και, όπως όλα δείχνουν, η SF90 Stradale δεν θα αποτελέσει την εξαίρεση

Ferrari SF90 Versione Speciale: Νέες υψηλές φιλοδοξίες

Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση όταν πρόκειται για supercar που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας και, όπως όλα δείχνουν, η SF90 Stradale δεν θα αποτελέσει την εξαίρεση

Η SF90 Stradale καταλαμβάνει ήδη μια θέση στην κορυφή της τετράτροχης τροφικής αλυσίδας, ωστόσο αυτό δεν δείχνει να είναι αρκετό για το Maranello που προφανώς εξελίσσει μια νέα έκδοση η οποία, κατά τις προσφιλείς συνήθειες των Ιταλών, θα προσφέρει περισσότερα στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες της καθώς και το status ακόμα μεγαλύτερης αποκλειστικότητας.

Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που το επίμαχο δοκιμαστικό πρωτότυπο εντοπίζεται από τον φωτογραφικό φακό αν και στην νέα του εμφάνιση υιοθετεί ακόμα περισσότερο καμουφλάζ κάτι που σημαίνει ακόμα περισσότερες αλλαγές που δεν θα αφορούν μόνο την εμφάνιση αλλά και τα ενδότερα της SF90 Stradale.

Παρά το καμουφλάζ, η περιοχή του καπό δεν μπορεί να κρύψει το υπερυψωμένο αεροδυναμικό βοήθημα που θυμίζει το αντίστοιχο στοιχείο που συναντάμε στην αγωνιστικών προδιαγραφών 488 Pista και προέρχεται από τις τάξεις της F1. Σε ό,τι αφορά την χρησιμότητά του, χαλιναγωγεί την ροή αέρα με στόχο την παραγωγή περισσότερης κάθετης δύναμης.

Αεροδυναμικές βελτιώσεις έχουν συντελεστεί και σε άλλα σημεία του αμαξώματος με πιο διακριτές αυτές στο μπροστινό τμήμα όπου οι εισαγωγές αέρα έχουν παραλλάξει την μορφή τους και πλέον εντάσσονται με πιο συνεκτικό τρόπο στην σχεδίαση. Αντιστοίχως φαίνεται να ισχύει και για το πίσω τμήμα όπου η ενεργή αεροδυναμική πτέρυγα δείχνει να έχει βρει νέα θέση προς όφελος και πάλι της παραγωγής κάθετης δύναμης.

Στις αλλαγές δεν αναμένεται να μείνει αμέτοχο το plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο με δεδομένο και ότι πολλά από τα ανασχεδιασμένα στοιχεία έχουν άμεση σχέση με την καλύτερη ψύξη του συνόλου που στη σημερινή εκδοχή του προσφέρει συνδυαστική ισχύ 1.000 ίππων και τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα.

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες το δοκιμαστικό πρωτότυπο θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί μια ακόμα ισχυρότερη έκδοση της SF90 με την ονομασία Versione Speciale η οποία θα επωφελείται από νέα ηλεκτρονικά, αναβαθμισμένη μπαταρία ιόντων λιθίου ή ακόμα και από νέα συστήματα υποβοήθησης. Δεν μπορεί βέβαια σε αυτή τη φάση να αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο πρωτότυπο να αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία δοκιμής κάτι εντελώς διαφορετικού για το οποίο θα μάθουμε στο μέλλον και θα επηρεάζει περισσότερες Ferrari.

Σε κάθε περίπτωση, το μυστήριο θα λυθεί σχετικά σύντομα καθώς στις 16 Ιουνίου πραγματοποιείται εκδήλωση για τους επενδυτές της Ferrari όπου αναπόφευκτα θα αποκαλυφθούν ορισμένα από τα μελλοντικά σχέδια της Ferrari αν και μάλλον το επίκεντρο της συζήτησης θα αποτελέσει η εν εξελίξει Purosangue.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!