Jaguar Classic E-Type Roadster: Βασιλική… παράδοση

Η βρετανική φίρμα δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία των εορτασμών για το πλατινένιο ιωβηλαίο της Αυτής Μεγαλειότητος, επιλέγοντας την περίσταση για την παράδοση μιας ανακατασκευασμένης E-Type Roadster.

Jaguar Classic E-Type Roadster: Βασιλική… παράδοση

Η βρετανική φίρμα δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία των εορτασμών για το πλατινένιο ιωβηλαίο της Αυτής Μεγαλειότητος, επιλέγοντας την περίσταση για την παράδοση μιας ανακατασκευασμένης E-Type Roadster.

H Jaguar Classic, το τμήμα συντήρησης και ανακατασκευής ιστορικών αυτοκινήτων της βρετανικής φίρμας επέλεξε να παραδώσει μια ανακατασκευασμένη και βελτιωμένη E-Type Roadster του 1965 στο νέο της ιδιοκτήτη της, με φόντο τις εκδηλώσεις για το πλατινένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας όπου, αναμενόμενα η Jaguar, όπως κάθε βρετανική εταιρεία με ιστορία που σέβεται τον εαυτό της συμμετείχε ενεργά.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο ο νέος ιδιοκτήτης της αειθαλούς E-Type συμμετείχε με το καινούριο του απόκτημα στην παρέλαση των ιστορικών και σύγχρονων μοντέλων της Jaguar που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια της Ελισσάβετ Β’ στο θρόνο της Αγγλίας.

Επιστρέφοντας στο βρετανικό restomod, εφαλτήριο για την απόκτηση της από το νέο της ιδιοκτήτη υπήρξε η επιθυμία του να αγοράσει μια συνομήλική του E-Type. Η Jaguar Classic κατάφερε μάλιστα να εντοπίσει ένα τετράτροχο με ημερομηνία παραγωγής που απείχε μόλις δύο ημέρες από τα γενέθλιά του.

Φυσικά, η επίμαχη E-Type με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα μοντέλο του 1965 «υπέστη» μια διαδικασία εκτεταμένης ανακατασκευής προκειμένου να επιστρέφει στο δημόσιο οδικό δίκτυο.

Για την χαρακτηριστική μπλε απόχρωση, η έμπνευση προήλθε από τη βρετανική σημαία ενώ εκτός από τα «δομικά» στοιχεία που έχρηζαν ανακατασκευής ή βελτιώσεων, η E-Type Roadster διαθέτει επιπλέον φωτιστικά σώματα LED τα οποία αντικαθιστούν τα συμβατικά φώτα ενώ στο εσωτερικό έχει προστεθεί ένα σύγχρονο σύστημα πλοήγησης που φιλοξενείται σε μια μικρή οθόνη αφής που επιτρέπει τη συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth και έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες της Jaguar Classic.

Πλην αυτών το εσωτερικό επενδύεται με δερμάτινες επενδύεις σε κόκκινη απόχρωση συμπληρώνοντας το χρωματολόγιο της βρετανικής σημαίας.

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά της, αντί του αυθεντικού straight-six των 4,2 λίτρων το restomod εφοδιάζεται με ένα κινητήρα μεγαλύτερου κυβισμού χωρητικότητας 4,7 λίτρων ο οποίος συνδυάζεται με ένα νέο σύστημα εξαγωγής για καλύτερο ήχο. Το σύνολο συμπληρώνει ένα βελτιωμένο μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων που υπόσχεται περισσότερο πολιτισμό σε σχέση με το αρχέτυπο μοντέλο.

Επίσης για την καλύτερη διαχείριση της αυξημένης ισχύος τις βελτιώσεις συμπληρώνουν τροποποιήσεις στην ανάρτηση στο σύστημα πέδησης αλλά και στα ελαστικά που είναι φαρδύτερα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!