Το εργοστάσιο της BMW που έχει κατασκευάσει 3 εκατ. αυτοκίνητα

Το επίτευγμα γιορτάστηκε με την παραγωγή μίας Σειράς 2 Cabrio σε πορτοκαλί απόχρωση

Το εργοστάσιο της BMW που έχει κατασκευάσει 3 εκατ. αυτοκίνητα

Το επίτευγμα γιορτάστηκε με την παραγωγή μίας Σειράς 2 Cabrio σε πορτοκαλί απόχρωση

Για πελάτη της BMW από την Βαυαρία προορίζεται η BMW M240i Cabrio με την οποία το εργοστάσιο στη Λειψία έφθασε το ορόσημο των 3 εκατ. αυτοκινήτων! Μέσα σε 16 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της, η συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής στο κρατίδιο της Σαξονίας έχει κατασκευάσει 16 διαφορετικά μοντέλα της μάρκας, από την Σειρά 3 sedan E90 και την Χ1 έως το i3, την πρώτη ηλεκτρική BMW, και το υβριδικό supercar i8.

«Το γεγονός ότι, μέσα σε δεκαέξι χρόνια, έχουμε κατασκευάσει 3.000.000 αυτοκίνητα οφείλεται στη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση και τον ενθουσιασμό των εργαζομένων μας. Η ομάδα εδώ, στη Λειψία, είναι φανταστική», δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίου Hans-Peter Kemser εξαίροντας το έργο όλου του προσωπικού. Δηλώνει ιδιαίτερα περήφανος για τη ηλεκτροκίνηση στη Λειψία. «Ανάμεσα στα 3.000.000 αυτοκίνητα περιλαμβάνονται πάνω από 200.000 BMW i3, ενώ η παραγωγή των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνεται συνεχώς. Την επόμενη φορά που θα γιορτάσουμε μία επέτειο, θα είναι με ένα νέο μέλος της οικογένειας, το MINI Countryman από τη Λειψία, το οποίο θα διατίθεται το 2023 με κινητήρα εσωτερικής καύσης ή ηλεκτρικό σύστημα κίνησης».

Με επιδότηση 6.000 ευρώ στην Ελλάδα η ηλεκτρική BMW iX3

Παραταγμένα το ένα πίσω από το άλλο, τα 3.000.000 οχήματα που έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Λειψίας, θα σχημάτιζαν μία ευθεία 13.000 χιλιομέτρων – σχεδόν η απόσταση από τη Λειψία μέχρι τη βορειότερη πόλη της Αυστραλίας, Darwin.

Η πρώτη BMW που κατασκευάστηκε στη Λειψία έφυγε από τη γραμμή παραγωγής το Μάρτιο του 2005 και ήταν μία BMW 320i. Έξι χρόνια αργότερα, κατασκευάστηκε το 1.000.000ό αυτοκίνητο, το Δεκέμβριο του 2011, μία Alpine White BMW 116d που δόθηκε στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Joblinge. Το 2.000.000ό αυτοκίνητο ήρθε ακόμα πιο γρήγορα, τον Οκτώβριο του 2016 και επρόκειτο για ένα BMW i3 σε Protonic Blue, με αποδέκτη έναν πελάτη στις ΗΠΑ.

Παράλληλα με το BMW i3, στο εργοστάσιο της Λειψίας κατασκευάζονται επίσης η BMW Σειρά 1, BMW Σειρά 2 και η σπορ BMW M2 Competition. Η απόδοση παραγωγής ξεπερνά τα 1.000 οχήματα την ημέρα και πέρσι έφτασε τις 200.000 μονάδες.

Από το 2013, η παραγωγή του BMW i3 τροφοδοτείται με πράσινη ενέργεια από τις τέσσερις ανεμογεννήτριες που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του BMW Group κατασκευάζεται με τοπικά παραγόμενη πράσινη ενέργεια από την πρώτη μέρα. Τώρα, το εργοστάσιο στοχεύει ακόμα ψηλότερα: «Μέχρι το 2030 σκοπεύουμε να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 από την παραγωγή κατά 80% συγκριτικά με το 2006. Όραμά μας είναι το μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα από τις δραστηριότητες παραγωγής μας, αντικαθιστώντας τα ορυκτά καύσιμα με υδρογόνο», δήλωσε ο Hans-Peter Kemser, διευθυντής του εργοστασίου, προσβλέποντας στο μέλλον των παραγωγικών εγκαταστάσεων του BMW Group στη Λειψία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!