F1: H Aston Martin θέλει το Fernando Alonso και το 2025

Η Aston Martin είναι πρόθυμη να επεκτείνει το συμβόλαιο του Fernando Alonso, ώστε ο Ισπανός να συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί της και μετά το τέλος της επόμενης σεζόν.

F1: H Aston Martin θέλει το Fernando Alonso και το 2025

Η Aston Martin είναι πρόθυμη να επεκτείνει το συμβόλαιο του Fernando Alonso, ώστε ο Ισπανός να συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί της και μετά το τέλος της επόμενης σεζόν.

Ο 42 ετών 2 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Fernando Alonso, προσχώρηασε στην ομάδα της Aston Martin στις αρχές της φετινής χρονιάς και με την AMR23 να είναι πολύ ανταγωνιστική, ο Ισπανός ανέβηκε στο βάθρο 6 φορές στους πρώτους 8 αγώνες της σεζόν. Στις αρχές του καλοκαιριού όμως, η απόδοση της Aston Martin γνώρισε πτώση, ενδεχομένως έπειτα από υπόδειξη της FIA να τροποποιήσει την εμπρός αεροτομή του μονοθεσίου της, καθώς δεν ήταν ευχαριστημένη με ορισμένες από τις πρακτικές που είχαν υιοθετήσει οι αεροδυναμιστές της ομάδας.

Αυτό συνδυάστηκε με την ομάδα να ακολουθεί λανθασμένη κατεύθυνση αεροδυναμικής εξέλιξης, που έκανε το μονοθέσιο πιο δύστροπο και οδήγησε σε ορισμένα δύσκολα Σαββατοκύριακα. Ωστόσο, ο Alonso κατάφερε να ανέβει στο βάθρο δύο ακόμη φορές (στα GP Ολλανδίας και Σάο Πάολο), περισσότερο με το δικό του «τσαγανό» και λιγότερο λόγω της απόδοσης του μονοθεσίου.

Ο Alonso έχει σημειώσει του 200 από τους 273 βαθμούς της ομάδας, τη στιγμή που ο team-mate του, και γιος του ιδιοκτήτη της ομάδας, Lance Stroll, δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο φέτος. Στη συνέντευξη Τύπου των επικεφαλής των ομάδων στα πλαίσια του GP Άμπου Ντάμπι, ο διευθυντής της Aston Martin, Mike Krack, ρωτήθηκε αν θέλει να διατηρήσει τον Alonso και για τη σεζόν του 2025, που θα είναι 44 ετών.

F1 - Fernando Alonso (Aston Martin), GP Άμπου Ντάμπι 2023

Ο Krack απάντησε: «Νομίζω ότι δε χρειάζεται να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Οπωσδήποτε ναι». Ο επικφαλής από το Λουξεμβούργο δήλωσε ότι υπήρξαν «μόνο θετικά» πράγματα από την άφιξη του Alonso στην Aston Martin: «Στην πραγματικότητα, μας ξετρέλανε από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα».

«Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, πάντα πίστευα ότι οι μήνες στην αρχή ήταν λίγο σαν μήνας του μέλιτος. Αλλά είμαι αρκετά χαρούμενος που καταφέραμε να παρατείνουμε τον μήνα του μέλιτος λίγο περισσότερο. Νομίζω ότι παραλάβαμε έναν αξιόλογο ομαδικό παίκτη, εποικοδομητικό ανά πάσα στιγμή, ειδικά όταν ήταν δύσκολα».

«Όταν το μονοθέσιο είναι ανταγωνιστικό, είναι προφανώς πιο εύκολο να είσαι εποικοδομητικός, αλλά οι πραγματικές ιδιότητες ήρθαν αργότερα. Ας πάρουμε το Μεξικό ως παράδειγμα. Και για τους δύο οδηγούς, θα ήταν εύκολο να πάρουν τα μικρόφωνα και να επιτεθούν στην ομάδα ή να στραφούν εναντίον της και πιθανώς να ήταν και δικαιολογημένο».

«Αλλά νομίζω ότι οι πραγματικές ιδιότητες του χαρακτήρα ομαδικού παίκτη και των δύο οδηγών βγήκαν εκείνη τη στιγμή. Και για μένα αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία της σεζόν, που καταφέραμε ως ομάδα να παραμείνουμε ενωμένοι εκείνο το διάστημα».

F1 - Fernando Alonso (Aston Martin), GP Άμπου Ντάμπι 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!