F1-GP Σάο Πάολο: Ποινή 2 θέσεων στον αγώνα για Russell, Ocon και Gasly

Oι George Russell, Esteban Ocon και Pierre Gasly, δέχθηκαν ποινή 2 θέσεων στη σειρά εκκίνησης του GP Σάο Πάολο της Κυριακής, επειδή οδηγούσαν αργά στην έξοδο του pit lane.

F1-GP Σάο Πάολο: Ποινή 2 θέσεων στον αγώνα για Russell, Ocon και Gasly

Oι George Russell, Esteban Ocon και Pierre Gasly, δέχθηκαν ποινή 2 θέσεων στη σειρά εκκίνησης του GP Σάο Πάολο της Κυριακής, επειδή οδηγούσαν αργά στην έξοδο του pit lane.

Στις σημειώσεις του για το GP Σάο Πάολο, ο διευθυντής αγώνων της Formula 1, Niels Wittich, είχε προειδοποιήσει τους οδηγούς ότι δεν επιτρέπεται να επιβραδύνουν άσκοπα στην έξοδο του pit lane, στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν διαφορά από τους προπορευόμενους στην πίστα, για να διαχειριστούν καλύτερα την προετοιμασία των ελαστικών τους. Όσοι ήθελαν να το κάνουν, έπρεπε να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του pit lane, αφήνοντας χώρο για άλλα μονοθέσια που ήθελαν να προσπεράσουν.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους των κατατακτήριων δοκιμών του GP Σάο Πάολο, ο George Russell είχε επιβραδύνει με τη Mercedes σε τυφλό σημείο στην έξοδο του pit lane της πίστας του Interlagos, μετά τη στροφή. Ερχόμενος ο Pierre Gasly με την Alpine να κινείται σε κανονικό ρυθμό, αναγκάστηκε να φρενάρει απότομα και να πατήσει στο γρασίδι για να αποφύγει τη σύγκρουση με το Βρετανό.

Το ίδιο παράπτωμα διέπραξαν αμφότεροι οι οδηγοί της Alpine, Esteban Ocon και Pierre Gasly, αναγκάζοντας τον τελικό poleman Max Verstappen (Red Bull) να πατήσει στο γρασίδι για να προσπεράσει τον πρώτο και το Yuki Tsunoda (AlphaTauri) να προσπερνά λιγότερο δραματικά, αλλά αρκετά διστακτικά.

Οι αγωνοδίκες (μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δύο πρώην οδηγοί της F1, ο Ιταλός Vitantonio Liuzzi και ο Βραζιλιάνος Luciano Burti) εξέτασαν το συμβάν και αποφάσισαν να επιβάλουν στο Russell ποινή 2 θέσεων στη σειρά εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής. Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι και οι τρεις οδηγοί δε βρίσκονταν στην αριστερή πλευρά του pit lane, παραβαίνοντας την οδηγία του διευθυντή αγώνων και κάνοντας δύσκολο στους αντιπάλους τους να προσπεράσουν.

Η απόφαση των αγωνοδικών ρίχνει το Russell από την 6η στην 8η θέση, με τους Lando Norris (McLaren) και Carlos Sainz (Ferrari), να κερδίζουν μία θέση (6ος και 7ος, αντίστοιχα). O Ocon θα πέσει από τη 12η στη 14η θέση και ο Gasly από τη 13η στη 15η θέση, με τους Kevin Magnussen (Haas) και Alex Albon (Williams) να κερδίζουν δύο θέσεις και να πλασάρονται στη 12η και 13η θέση, αντίστοιχα.

Από την πλευρά του, ο Lance Stroll, που με την Aston Martin βρέθηκε στην 3η θέση της σειράς εκκίνησης για το GP Σάο Πάολο, γλίτωσε οποιαδήποτε ποινή, καθώς υπερέβη το ανώτατο όριο χρόνου που έχει θέσει για το Intelagos η διεύθυνση αγώνων, αλλά αποδείχθηκε ότι καθυστέρησε για να μην εμποδίσει αντιπάλους του που βρίσκονταν σε γρήγορο γύρο.

F1 - GP Σάο Πάολο 2023, Προβλεπόμενη σειρά εκκίνησης

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!