F1: Καθοριστικής σημασίας το Μπακού για τις νίκες του Max Verstappen

Τα μαθήματα που πήρε ο Max Verstappen από το φετινό GP Αζερμπαϊτζάν, πιστεύει ότι τον βοήθησαν να ισοφαρίσει το σερί περισσότερων νικών (9) στην ιστορία της Formula 1.

F1: Καθοριστικής σημασίας το Μπακού για τις νίκες του Max Verstappen

Τα μαθήματα που πήρε ο Max Verstappen από το φετινό GP Αζερμπαϊτζάν, πιστεύει ότι τον βοήθησαν να ισοφαρίσει το σερί περισσότερων νικών (9) στην ιστορία της Formula 1.

O δύο φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Max Verstappen, που ισοφάρισε το ρεκόρ περισσότερων συνεχόμενων νικών στον αγώνα της πατρίδας του, το GP Ολλανδίας, καθ’ οδόν για τον τρίτο του τίτλο, δήλωσε ότι το φετινό GP Αζερμπαϊτζάν ήταν πολύ σημαντικός αγώνας, στον οποίο έμαθε πολλά πράγματα, που του επέτρεψαν να σημειώσει όλες αυτές τις επιτυχίες στη συνέχεια.

Ο Verstappen κατέκτησε την 9η συνεχή νίκη του στο GP Ολλανδίας και με αυτό τον τρόπο ισοφάρισε το σερί του Sebastian Vettel στο τέλος της σεζόν του 2013, και πάλι με τη Red Bull. Ωστόσο, καθοριστικής σημασίας για αυτό το επίτευγμα ήταν το GP Αζερμπαϊτζάν, ένας αγώνας στον οποίο δεν κατέκτησε τη νίκη ο Ολλανδός, αλλά ο team-mate του, Sergio Perez.

Ο Verstappen δήλωσε: «Πιστεύω ότι έμαθα πολλά από τον αγώνα στο Μπακού, σχετικά με το πώς να κάνω διαφορετικά πράγματα με το μονοθέσιο, δουλεύοντας στο στήσιμο. Σαφώς και δεν κέρδισα αυτόν τον αγώνα στο Μπακού, αλλά στην πραγματικότητα δοκίμασα πολλά πράγματα και διαφορετικά μέρη στο μονοθέσιο. Για αυτό δεν ήμουν πολύ σταθερός στον αγώνα. Αλλά κάποια στιγμή κατάφερα να βρω έναν καλό ρυθμό με τα πράγματα που βρήκα εκείνο το Σαββατοκύριακο».

«Είχα καταπονήσει τα ελαστικά μου λίγο παραπάνω, αλλά σε εκείνο το σημείο σκέφτηκα: “Εντάξει, αυτό είναι αρκετά ενδιαφέρον για τους επόμενους αγώνες”. Βασικά, εφάρμοσα τα πράγματα που δοκίμασα στο Μπακού με το στήσιμο και αυτό με βοήθησε σε κάθε πίστα που αντιμετώπισα στη συνέχεια».

Ο Verstappen σχολίασε επίσης την αλλαγή αντιμετώπισης που έχει πλέον στους αγώνες. Τα προηγούμενα χρόνια, ή ακόμα και στην αρχή της φετινής σεζόν, που o Sergio Perez ήταν πιο ανταγωνιστικός, ο Ολλανδός Πρωταθλητής ήταν πολύ πιο επιθετικός. Τώρα που έχει αποκτήσει ένα πολύ υγιές βαθμολογικό προβάδισμα, έχει την πολυτέλεια να είναι πιο προσεκτικός στην πίστα, γνωρίζοντας ότι διαθέτει το μονοθέσιο να επικρατήσει στο τέλος, ακόμα και αν βρεθεί μακριά από την κορυφή σε κάποιο στάδιο του αγώνα.

O 25χρονος Ολλανδός δήλωσε για το GP Ολλανδίας: «Ήταν ζήτημα διαχείρισης κινδύνου. Αν κάνω μια σύγκριση με μερικά χρόνια πριν, όταν δεν διεκδικούσα το Πρωτάθλημα, σίγουρα οδηγώ εντελώς διαφορετικά. Αλλά δεν πειράζει. Οδηγώντας ακόμα και έτσι, ξέρω ότι έχω ένα μονοθέσιο που είναι ικανό να κάνει πολλά. Αυτό μάλλον με βοηθάει να έχω λίγο περισσότερο έλεγχο, νομίζω. Είναι δύσκολο, και ειδικά σε έναν τέτοιο αγώνα, είναι εύκολο να πάρεις μια λάθος απόφαση ή ακόμα και να βρεθείς στην αμμοπαγίδα».

Ο Fernando Alonso, που πρωταγωνίστησε και αυτός στο GP Ολλανδίας, τερματίζοντας στη 2η θέση με την Aston Martin, έπλεξε το εγκώμιο του Verstappen: «Μερικές φορές υποτιμάται αυτό που πετυχαίνει ο Max. Το να κερδίζεις με τόσο κυρίαρχο τρόπο σε οποιοδήποτε επαγγελματικό άθλημα, είναι πολύ περίπλοκο».

«Ο καθένας πρέπει να μπαίνει σε μια διάθεση, σε μια κατάσταση, ώστε να αισθάνεται συνδεδεμένος με το μονοθέσιο. Πάντα αισθάνεσαι ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και δεν είσαι 100% ευχαριστημένος με τον εαυτό σου. Ο Max πετυχαίνει αυτό το 100% πιο συχνά από οποιονδήποτε άλλο οδηγό αυτή τη στιγμή, για αυτό και κυριαρχεί».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!