F1-GP Ολλανδίας FP3: Ο Max Verstappen 1ος στο βρεγμένο

O Max Verstappen επέστρεψε στην κορυφή των χρόνων στην τελική περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Ολλανδίας που διεξήχθη σε βρεγμένη πίστα και διακόπηκε τρεις φορές με κόκκινη σημαία. Στη 2η θέση βρέθηκε ο George Russell.

F1-GP Ολλανδίας FP3: Ο Max Verstappen 1ος στο βρεγμένο

O Max Verstappen επέστρεψε στην κορυφή των χρόνων στην τελική περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Ολλανδίας που διεξήχθη σε βρεγμένη πίστα και διακόπηκε τρεις φορές με κόκκινη σημαία. Στη 2η θέση βρέθηκε ο George Russell.

Παρότι ο Max Verstappen είχε μία έξοδο από την πίστα στις στροφές 11/12 στα τελευταία λεπτά της τελικής διαδικασίας ελεύθερων δοκιμών του GP Ολλανδίας, όπου οι συνθήκες ήταν ταχύτερες, καθώς η άσφαλτος είχε στεγνώσει αρκετά, ο δύο φορές Πρωταθλητής κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο του FP3. Ο μοναδικός οδηγός που κατάφερε να βρεθεί κάπως κοντά (+0,38 δλ.) στον Verstappen ήταν ο George Russell με τη Mercedes.

Στην 3η θέση βρέθηκε ο Sergio Perez, ακριβώς 1 δλ. πίσω από τον team-mate του στη Red Bull, ενώ ο Fernando Alonso με την Aston Martin κινήθηκε μόλις 3 χλστ. του δλ. πιο αργά από τον Μεξικανό, για να βρεθεί στην 4η θέση, εμπρός από τον Lewis Hamilton με τη δεύτερη Mercedes. O Alex Albon συνέχισε τις καλές εμφανίσει για τη Williams, σημειώνοντας τον 6ο χρόνο, εμπρός από τη McLaren του Oscar Piastri.

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το FP3 του GP Ολλανδίας

O team-mate του Αυστραλού, Lando Norris, συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα, με τους Valtteri Bottas (Alfa Romeo) και Charles Leclerc (Ferrari), να βρίσκονται μεταξύ των δύο McLaren. Οι οδηγοί της Ferrari έδειχναν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στα φρένα για την πρώτη στροφή, καθώς βγήκαν πολλές φορές εκτός πίστας σε εκείνο το σημείο.

H διαδικασία ξεκίνησε σε βρεγμένη πίστα και οι δύο πρώτοι οδηγοί που βγήκαν για μερικούς γύρους ήταν ο Max Verstappen και ο Liam Lawson, ο οποίος έχει μόλις μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών πριν τις πρώτες του κατατακτήριες στη Formula 1, έχοντας αντικαταστήσει τον τραυματία από το FP2 Daniel Ricciardo. Αμφότεροι χρησιμοποιούσαν τα ελαστικά βροχής, αλλά πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου υπήρχαν οδηγοί με ενδιάμεσα ελαστικά στην πίστα.

O Verstappen πάτησε τη λευκή γραμμή στην εξωτερική κεκλιμένη στροφή 3, έχασε το πίσω μέρος και έκανε ένα ταξίδι στο γρασίδι, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, ο team-mate του στη Red Bull, Sergio Perez, βγήκε εκτός πίστας στις στροφές 11/12. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, ο Kevin Magnussen κατέστρεψε την εμπρός αριστερή ανάρτηση της Haas του στη στροφή 3.


Ο Δανός είχε μόλις εξέλθει από τα pits με ένα νέο σετ ενδιάμεσων ελαστικών, έχασε το πίσω μέρος του μονοθεσίου με πολύ χαμηλή ταχύτητα στο μέσο της στροφής (ενδεχομένως λόγω κρύων ελαστικών). Έπειτα από ένα τετ-α-κέ, προσέκρουσε με το εμπρός αριστερό μέρος στις μεταλλικές μπαριέρες της εξόδου, προκαλώντας τη διακοπή της διαδικασίας με κόκκινη σημαία.

Κατά την επιστροφή στη δράση, λίγο μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 20 λεπτών, ο Charles Leclerc σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με τα ελαστικά βροχής και αμέσως μετά την ολοκλήρωση του γύρου του, έχασε τα φρένα για την πρώτη στροφή και πρόλαβε να ακινητοποιήσει τη Ferrari του μόλις μερικά εκατοστά πριν από τις TecPro μπαριέρες. O Μονεγάσκος χρησιμοποιεί αυτό το Σαββατοκύριακο το 4ο φετινό του κιβώτιο από τα 4 που επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της σεζόν χωρίς ποινή.

Λίγα λεπτά αργότερα, έπειτα από μία σύντομη έξοδο του Pierre Gasly στις στροφές 11/12, είδαμε τη δεύτερη κόκκινη σημαία της διαδικασίας, καθώς η Alfa Romeo του Guanyu Zhou είχε μείνει ακινητοποιημένη στην αμμοπαγίδα της εξόδου της στροφής 13, με τον Κινέζο να έχει χάσει το εφοδιασμένο με ενδιάμεσα ελαστικά πίσω μέρος του μονοθεσίου στη φάση επιτάχυνσης, με χαμηλή ταχύτητα.

Στην επιστροφή στη δράση, ο Carlos Sainz μπλόκαρε και αυτός τα φρένα του στην πρώτη στροφή με την άλλη Ferrari. Στο ίδιο λάθος υπέπεσε λίγο αργότερα και ο άλλος Ισπανός του grid, Fernando Alonso, με την Aston Martin, όπως και ο πρώην team-mate του Esteban Ocon, με την Alpine, o οποίος όμως χτύπησε ελαφρά τις μπαριέρες TecPro.

Μόλις 12 λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του FP3, η διαδικασία διακόπηκε για τρίτη φορά, όταν η AlphaTauri του Liam Lawson έχασε το πίσω μέρος στην έξοδο της στροφής 13 και βρέθηκε ανάποδα στην πίστα στην είσοδο της 14, έπειτα από μία ελαφριά επαφή με τις μπαριέρες με το ρύγχος. O Νεοζηλανδός είχε καταφέρει να διατηρήσει τον κινητήρα του αναμμένο και επέστρεψε στα pits, οπότε η διακοπή ήταν βραχύβια. Έξι λεπτά πριν από την καρό σημαία, ο Leclerc βγήκε εκτός πίστας ξανά στην πρώτη στροφή.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!