F1: O Daniel Ricciardo θα αγωνιστεί άμεσα με την AlphaTauri

Ο Daniel Ricciardo θα κάνει την επιστροφή του στη Formula 1 από το GP Ουγγαρίας με την ομάδα της AlphaTauri, καθώς η Red Bull αποφάσισε ότι η απόδοση του Nyck de Vries δεν ήταν αρκετά καλή για να δικαιολογήσει τη συνέχεια της συνεργασίας μαζί του.

F1: O Daniel Ricciardo θα αγωνιστεί άμεσα με την AlphaTauri

Ο Daniel Ricciardo θα κάνει την επιστροφή του στη Formula 1 από το GP Ουγγαρίας με την ομάδα της AlphaTauri, καθώς η Red Bull αποφάσισε ότι η απόδοση του Nyck de Vries δεν ήταν αρκετά καλή για να δικαιολογήσει τη συνέχεια της συνεργασίας μαζί του.

Η Red Bull είναι γνωστή για το γεγονός ότι διατηρεί αδυσώπητη στάση απέναντι στους νεαρούς οδηγούς της μικρής της ομάδας, της AlphaTauri. Όταν η Red Bull επέτρεψε πέρυσι στον Pierre Gasly να μεταβεί στην Alpine, ήταν προφανές ότι η μικρή ιταλική ομάδα χρειαζόταν έναν οδηγό-ηγέτη. Έπειτα από την εμφάνιση του Nyck de Vries στο GP Ιταλίας του 2022, που κλήθηκε εσπευσμένα να αντικαταστήσει τον Alex Albon στη Williams, και κατάφερε να τερματίσει στην 9η θέση, ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, πείστηκε για τις ικανότητες του 28χρονου Ολλανδού.

Συνεπώς, ο Nyck de Vries επελέγη για να αντικαταστήσει τον Pierre Gasly, και ήδη από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς υπήρχαν δηλώσεις από τους παράγοντες της Red Bull που συνιστούσαν ότι ο 28χρονος Ολλανδός πρώην Πρωταθλητής της Formula E και της F2, δεδομένης της εμπειρίας του, θα έχει τη δυνατότητα να ηγηθεί της AlphaTauri. Ωστόσο, οι εμφανίσεις του στα 10 πρώτα Grand Prix της φετινής σεζόν δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτές τις προσδοκίες, καθώς ο Yuki Tsunoda ήταν σταθερά ταχύτερος και πιο αποτελεσματικός.

Συνεπώς, η υπομονή της Red Bull τελείωσε πρόωρα, και ο Nyck de Vries είδε την πόρτα της εξόδου πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο μισό της φετινής σεζόν της Formula 1. Ο 34χρονος Αυστραλός Daniel Ricciardo, πρώην οδηγός της Toro Rosso και της Red Bull, κλήθηκε να αντικαταστήσει τον de Vries από τον επόμενο αγώνα, το GP Ουγγαρίας. Η AlphaTauri ποντάρει στην εμπειρία του Ricciardo (που είναι δανεικός από τη Red Bull), για να την οδηγήσει σε καλύτερες ημέρες, έπειτα από ένα πολύ απογοητευτικό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν.

Ο Ricciardo είδε πέρυσι την τριετή συμφωνία του με τη McLaren να διακόπτεται πρόωρα και είχε βρεθεί χωρίς cockpit για το 2023, καθώς δεν ήθελε να μεταβεί σε οποιαδήποτε ομάδα, που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του grid. Σκοπός του Αυστραλού είναι να εντυπωσιάσει τόσο πολύ τους ιθύνοντες της Red Bull, ώστε να βρει το δρόμο του πάλι προς την αυστριακή ομάδα, η οποία προς το παρόν αναφέρει ότι δεν σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον Sergio Perez το 2024, παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του Μεξικανού στους τελευταίους αγώνες.

Πρώτα όμως, ο Ricciardo θα πρέπει να αποδείξει την αξία του με ένα δύστροπο και όχι πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο στην AlphaTauri, η οποία θα γνωρίσει σημαντική αναδιάρθρωση ενόψει της επόμενης χρονιάς. Ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Franz Tost, δήλωσε για την επιστροφή του Ricciardo στις τάξεις της: «Είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω τον Daniel πίσω στην ομάδα».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τις οδηγικές του ικανότητες και γνωρίζει ήδη πολλούς από εμάς, οπότε η ένταξή του θα είναι εύκολη και άμεση. Η ομάδα θα επωφεληθεί επίσης πολύ από την εμπειρία του, καθώς είναι 8 φορές νικητής Grand Prix της Formula 1. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Nyck για την πολύτιμη συνεισφορά του κατά τη διάρκεια της θητείας του στην AlphaTauri και του εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!