H Dacia στο Ράλλυ Ντακάρ του 2025 με τον Sebastien Loeb

Η Dacia θα συμμετάσχει στο Ράλλυ Ντακάρ το 2025 με τον θρύλο του WRC Sebastien Loeb και την Cristina Gutierrez ως τους δύο εργοστασιακούς οδηγούς της.

H Dacia στο Ράλλυ Ντακάρ του 2025 με τον Sebastien Loeb

Η Dacia θα συμμετάσχει στο Ράλλυ Ντακάρ το 2025 με τον θρύλο του WRC Sebastien Loeb και την Cristina Gutierrez ως τους δύο εργοστασιακούς οδηγούς της.

H Dacia ανακοίνωσε τα σχέδιά της να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid της FIA, συμπεριλαμβανομένου του Ράλλυ Ντακάρ, επιβεβαιώνοντας τις φήμες ότι ο όμιλος Renault εργαζόταν για επιστροφή στο πιο δύσκολο cross-country ράλλυ. Η Renault σημείωσε τη μία και μοναδική της νίκη στο Ράλλυ Ντακάρ στην 3η έκδοση του αγώνα το 1982, όταν ξεκινούσε από την Ευρώπη και κατέληγε την Αφρική.

Δεν δόθηκαν πληροφορίες όσον αφορά ποιο μοντέλο της Dacia θα αποτελέσει τη βάση του οχήματος που θα παρατάξει στο Ράλλυ Ντακάρ, αλλά η Prodrive, η οποία αυτή τη στιγμή λειτουργεί την ομάδα της Bahrain Raid Xtrreme, θα παράσχει τεχνική υποστήριξη.

Η Dacia ανέφερε επίσης ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το Ράλλυ Ντακάρ ως δοκιμαστικό πεδίο για τη χρήση βιώσιμων καυσίμων που θα της παρέχει η πετρελαϊκή εταιρία Aramco, που εδρεύει στη Σαουδική Αραβία. Ο 9 φορές Πρωταθλητής του WRC, Sebastien Loeb και η Ισπανίδα Cristina Gutierrez ανακοινώθηκαν ως οι δύο οδηγοί της ομάδας. Το δίδυμο ήταν team-mate στην ομάδα X44 του Lewis Hamilton στο Πρωτάθλημα Extreme E, ανακοινώθηκαν ως οι δύο οδηγοί.

Ο Loeb θα αποσπαστεί από την Bahrain Raid Xtreme της Prodrive για να προσχωρήσει στην Dacia, καθώς συνεχίζει να προσπαθεί να κατακτήσει την παρθενική του νίκη στο Ράλλυ Ντακάρ. Ο 49χρονος Γάλλος δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, το Ντακάρ είναι πλέον ο κύριος στόχος μου. Έχω συμμετάσχει 6-7 φορές, μερικές από τις οποίες βρέθηκα στο βάθρο, αλλά ποτέ στην πρώτη θέση. Οπότε, ελπίζω να παλέψω για τη νίκη και με την υποστήριξη της Dacia, με ένα πραγματικό εγχείρημα από έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων, είναι εξαιρετικά νέα για μένα. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε ωραία πράγματα μαζί».

Η team-mate του Loeb, Cristina Gutierrez, προσέθεσε: «Είμαι στον μηχανοκίνητο αθλητισμό εδώ και 14 χρόνια, αλλά τα επόμενα θα είναι πολύ ξεχωριστά για μένα, επειδή θα προσχωρήσω στη Dacia και τα όνειρά μου γίνονται πραγματικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν μαζί μου και είμαι σίγουρη ότι θα εργαστώ για να πετύχω τα καλύτερα αποτελέσματα και αναμνήσεις για τη Dacia. Ελπίζω να το απολαύσετε μαζί μου».

Sebastien Loeb, Denis le Vot (CEO Dacia), Cristina Gutierrez

Η Dacia ανέφερε τόσο τη διάσταση της βιωσιμότητας όσο και τη συνάφεια του Ράλλυ Ντακάρ με τα αυτοκίνητα παραγωγής ως τους βασικούς λόγους για την απόφασή της να συμμετάσχει στον αγώνα από το 2025, όπως θα κάνει και η Ford του χρόνου. Στην κορυφαία κατηγορία του Ράλλυ Ντακάρ συμμετέχουν αυτοκίνητων των Toyota, Audi, Prodrive (Bahrain Raid Xtreme) και X-Raid MINI.

O CEΟ της Dacia, Denis le Vot, δήλωσε: «Είναι ένα πεδίο δοκιμών για νέους κινητήρες και λύσεις οδήγησης, αλλά αυτό που ίσως ο κόσμος δεν γνωρίζει είναι ότι το Ντακάρ του παρελθόντος δεν έχει σχέση με το σημερινό, που γίνεται ένα εργαστήριο για την κινητικότητα με χαμηλές εκπομπές άνθρακα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!